Ελλάδα

Απεργούν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης

  • newsroom


Θα «σιγήσουν» όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς οι Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποφάσισαν τη συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη απεργιακή πανελλαδική κινητοποίηση που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 30 Μαΐου 2018 έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 31 Μαΐου 2018 θα «σιγήσουν» όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποφάσισαν τη συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη απεργιακή πανελλαδική κινητοποίηση που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενημέρωσης εναντιώνονται «στα αντιλαϊκά μέτρα και στις μνημονιακές δεσμεύσεις που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση θέτοντας στην ατζέντα διαρκώς και νέα ληστρικά μέτρα, αδιαφορώντας προκλητικά για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, που πλήττουν κατάφωρα το σύνολο του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου.

Ο αγώνας εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων είναι διαρκής μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον ύφεσης, λιτότητας, απολύσεων, επισφαλούς και αδήλωτης εργασίας, ανεργίας, νέων περικοπών στις συντάξεις, δριμείας φοροεπιδρομής και υπερφορολόγησης, φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

Η ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο για στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών και διεκδικεί τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, ως αυτόνομου και αυτοδιοίκητου Ταμείου που καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου σε όλη τη χώρα.

«Να σταματήσουν οι εμφανείς και αφανείς προσπάθειες των θεσμών, της Eurostat και των εργοδοτών για την υπονόμευση της αυτοτέλειας του ΕΔΟΕΑΠ. Η Κυβέρνηση να πάψει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο στο θέμα του ΕΔΟΕΑΠ.» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ η οποία παραθέτει και το διεκδικητικό της πλαίσιο:

Δωρεάν δημόσια υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους
Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).
Στήριξη της απόφασης για αποχή από την αξιολόγηση
Άμεση εξόφληση δεδουλευμένων, όπου οφείλονται
Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
Αποκατάσταση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων και τήρηση της υποχρέωσης των εργοδοτών για κατάρτιση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, χωρίς παρελκυστικές τακτικές με στόχο την αποτροπή των ΣΣΕ που τους δεσμεύουν και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με πρόσχημα τη κρίση.
Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματος, με αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ
Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχο το δικαίωμα της αυτοτελούς διεκδίκησης συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας