Ελλάδα

Άρση lockdown: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για γυμναστήρια και παιδότοπους

  • newsroom


Τι είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης για το άνοιγμα των γυμναστηρίων και τη στήριξη που θα δοθεί στις επιχειρήσεις

Πληροφορίες σχετικά με το άνοιγμα και την στήριξη που θα δοθεί στην εστίαση, το λιανεμπόριο, τα γυμναστήρια και τους παιδότοπους, έδωσε ο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο στο OPEN TV, ενώ ακόμα μίλησε για τους περιορισμούς στο όριο των 100 ατόμων σε γάμους και βαπτίσεις.

Οπως ξεκαθάρισε ο υπουργός στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος», τα γυμναστήρια θα ανοίξουν για όλους στις 31 Μαΐου, ενω επειδή έχουν μείνει πολύ καιρό κλειστά πρέπει να στηριχθούν οικονομικά. Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως η πλατφόρμα των επιδοτήσεων για όλα τα γυμναστήρια και όλους τους παιδότοπους θα ανοίξει 28 με 30 Μαΐου. Υπογράμμισε μάλιστα πως δεν θα υπάρχουν κριτήρια μείωσης τζίρου για να δοθεί η επιδότηση καθώς όλες αυτές οι επιχειρήσεις έχουν μείωση τζίρου μεγαλύτερη από 30%.

Οσον αφορά στο όριο των 100 ατόμων για γάμους και δεξιώσεις ο υπουργός τόνισε πως κατά τη γνώμη του δεν είναι απαραίτητο διότι με τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή ένα κατάστημα εστίασης μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα και περισσότερους από 100 πελάτες. Επομένως, κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και σε αυτές τις δεξιώσεις που πραγματοποιούνται σε μεγάλους ανοιχτούς χώρους. «Θα αιτηθούμε στην επιτροπή να αρθεί αυτό το μέτρο», σημείωσε ο υπουργός.

O υπουργός αναφέρθηκε και στη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης, σημειώνοντας πως έχουν ήδη υποβληθεί 7.000 αιτήσεις, από τις οποίες έχουν εκκαθαριστεί οι πρώτες 400. Οπως σημείωσε, εντός τεσσάρων εβδομάδων από τη σχετική έγκριση, οι ενδιαφερόμενοι θα βλέπουν τα ποσά που τους αντιστοιχούν στους λογαριασμούς τους.

Διαβάστε ακόμα

Εγνατία: Το ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά της Άκτωρ

Κορωνοϊός: Πάνω από 65.000 ραντεβού οι 40-44 μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας με όλα τα εμβόλια

Το «στοίχημα» του μεγιστάνα της Louis Vuitton που πάει κόντρα στο ρεύμα