Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε διάφορα σημεία της χώρας, με αποκλεισμούς μεγαλύτερης χρονικής διαρκειας σε κεντρικούς αυτοκινητόδρομους.

Σε αυτό το πλαίσιο, τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα έχουν συγκεντρωθεί στην Αθηνών- Θεσσαλονίκης στο ύψος του Αλμυρού. Πρακτικά οι αγρότες έκοψαν την Ελλάδα στα δύο για περίπου μισή ώρα, αφού στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχουν παρακαμπτήριοι δρόμοι λόγω των καταστροφών που έχουν προκληθεί από τον Daniel.

Παράλληλα, στις 5 το απόγευμα, αγρότες από τα χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού Βόλου-Λάρισας, στο ύψος του Στεφανοβικείου, απειλώντας ότι τις επόμενες ημέρες θα προβούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Νωρίτερα, σε ωριαίο συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, προχώρησαν οι αγρότες στο μπλόκο των Μαλγάρων, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Οι αγρότες είχαν βγει πεζοί στον αυτοκινητόδρομο και έκαναν σύσκεψη για τις επόμενες κινήσεις τους πάνω στην εθνική οδό. Η Τροχαία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη από το Κλειδί Ημαθίας.

Αγρότες απέκλεισαν την Αθηνών – Θεσσαλονίκης πριν τα διόδια των Μαλγάρων

Αντίστοιχη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι αγρότες στον κόμβο Νισελίου, στο ύψος της Αλεξάνδρειας, οι οποίοι είχαν αποκλείσει την Εγνατία Οδό, με την εκτροπή της κυκλοφορίας να γίνεται από την παλιά Εθνική Οδό Κοζάνης- Θεσσαλονίκης.

Το ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Βέροια είχε κλείσει από τους αγρότες και το αντίθετο ρεύμα είχε κλείσει από την Αστυνομία λόγω του μπλόκου στα Μάλγαρα.

Αγρότες της Θεσπρωτίας παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην Εγνατία Οδό έξω από την Ηγουμενίτσα

Στην αρχή της Εγνατίας Οδού, στο 1ο χιλιόμετρο έξω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, παρέταξαν πριν λίγο οι αγρότες της Θεσπρωτίας τρακτέρ, φορτηγά και αγροτικά αυτοκίνητα.

Η αστυνομία επιχείρησε να τους εμποδίσει να μπουν στον αυτοκινητόδρομο, όμως παραβίασαν το μπλόκο και μπήκαν στην Εγνατία και στα δύο ρεύματα, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκλείσουν αργότερα τον αυτοκινητόδρομο και την έξοδο του λιμανιού.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν από τις 11:00 το πρωί και διέσχισαν ολόκληρη την πόλη. Η μηχανοκίνητη πορεία, που διήρκησε περίπου μία ώρα, κατέληξε στο λιμάνι όπου παρατάχθηκαν όλα τα οχήματά τους στον δρόμο. Είναι κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και παραγωγοί του νομού Θεσπρωτίας, οι οποίοι ζητούν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές, αποζημιώσεις από φυσικές ή άλλες καταστροφές.

Έκλεισαν την Πατρών – Πύργου οι αγρότες της Αχαΐας

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις και στην Αχαΐα. Αγρότες με τρακτέρ συγκεντρώθηαν στην Εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στον κόμβο στην Κάτω Αχαΐα, ενώ ακολούθησε για πολύ λίγο το κλείσιμο της οδού. Στη συνέχεια αποχώρησαν.

Διαβάστε περισσότερα στο Protothema.gr