«Χειρόφρενο» τραβούν σήμερα και για 24 ώρες Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ, κατόπιν απόφασης των σωματείων εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθήνα θα γίνεται ελεύθερα, καθώς δεν θα ισχύει ο Δακτύλιος, λόγω της απεργίας στα ΜΜΜ.

Με ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Η 24ωρη απεργία πραγματοποιείται στον απόηχο του θανάτου του 41χρονου εργοδηγού στον ΗΣΑΠ τα ξημερώματα της Τρίτης στη γραμμή 1.

Επίσης οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 το πρωί, και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων και τρόλεϊ αναμένεται γύρω στις 9:30 – 10:00 (έξοδος από τα αμαξοστάσια στις 8:30), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 20:00 ή νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, στις στάσεις εργασίας δεν θα συμμετάσχουν οι οδηγοί των λεωφορειακών γραμμών που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού της Αθήνας, αναμένεται να κυκλοφορήσουν κανονικά.

Οι ομοσπονδίες εργαζομένων θέτουν ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την ΣΤΑΣΥ αλλά και από την εργολαβική εταιρεία που ανέλαβε τη συντήρηση των γραμμών και ζητούν απόδοση ευθυνών για το δυστύχημα.

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοϊός: Χίλιοι νεκροί σε 15 ημέρες τον Νοέμβριο – Ποιες περιοχές είναι στο «βαθύ κόκκινο»

Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη με έκκληση για εμβολιασμό με «ανοιχτή οικονομία»

H VW αναστέλλει την παραγωγή στα ηλεκτρικά μοντέλα της λόγω έλλειψης ημιαγωγών