Ακινητοποιημένοι, από τις 6 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, θα μείνουν σήμερα (2 Μαρτίου) οι συρμοί στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας, λόγω απεργίας που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στο Μετρό αναφέρει τα εξής:

«Το Σωματείο μας θρηνεί μαζί με όλη την κοινωνία για το τραγικό θανατηφόρο δυστύχημα στους ελληνικούς σιδηροδρόμους. Δεκάδες συνάνθρωποι μας χάθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν στον βωμό του ιδιωτικού κέρδους και της αδιαφορίας των υπευθύνων. Χρόνια τώρα το σωματείο μας καταγγέλλει τεράστιες ελλείψεις σε υλικά, ανταλλακτικά, αναλώσιμα συντήρησης και για την τεράστια έλλειψη σε προσωπικό για όλες τις ειδικότητες λειτουργίας και συντήρησης, που αναγκάζουν το υπάρχων προσωπικό σε εξαντλητικά ωράρια εργασίας με ότι αυτόσυνεπάγεται. Τα προβλήματα μας είναι κοινά με τον ΟΣΕ και όποιος δεν το παραδέχεται απλά εθελοτυφλεί. Για όλους τους παραπάνω λόγους θέλοντας το θανατηφόρο ατύχημα που έγινε να είναι το τελευταίο, διατρανώνουμε την αγανάκτηση μας και κηρύσσουμε απεργία από τις 06:00 το πρωί έως τις 24:00 το βράδυ για την Πέμπτη 2/3/2023».

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

«Η ΣΤΑ.ΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό δεν θα λειτουργήσουν από τις 6 το πρωί ως τα μεσάνυχτα, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση σωματείου εργαζομένων αργά το βράδυ της Τετάρτης, να κηρύξει απεργιακή κινητοποίηση.

Η Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά και το Τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά. Ζητούμε προκαταβολικά συγνώμη από το επιβατικό κοινό, για την ταλαιπωρία και τις δυσκολίες που θα συναντήσει στις μετακινήσεις του».

Η Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά και το Τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά.

24ωρη απεργία των Σιδηροδρομικών

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά  σήμερα και  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) και γι’ αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train.

Το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς ως και οι διοικήσεις του συνόλου των πρωτοβαθμίων σωματείων που λειτουργούν στον ελληνικό σιδηρόδρομο, σε έκτακτη συνεδρίασή τους που πραγματοποιήθηκε σήμερα, αποφάσισαν ομόφωνα την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη, του συνόλου του προσωπικού που απασχολείται σε όλες τις σιδηροδρομικές εταιρείες.

«Η απαξίωση που διαχρονικά επέδειξαν οι Κυβερνήσεις στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα των Τεμπών. Δυστυχώς τα πάγια αιτήματά μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, αλλά κυρίως εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας, πετιούνται μόνιμα στον κάλαθο των αχρήστων» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣ.

«Σήμερα η Σιδηροδρομική οικογένεια είναι φτωχότερη. Σήμερα η Ελλάδα είναι φτωχότερη. Η επόμενη μέρα είναι ημέρα περισυλλογής και θρήνου για τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας» καταλήγει η ΠΟΣ στην ανακοίνωσή της.

Ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων Η.Σ.Α.Π.

«Δεν αμφισβητεί κανένας νοήμων άνθρωπος ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις στην κοινωνία που ζουν. Έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να αγωνίζονται για να βελτιώνουν το βιοτικό τους και το εργασιακό τους επίπεδο που όμως για να έχουν επιτυχία στους αγώνες τους θα πρέπει πρωτίστως να έχουν εξασφαλίσει τη βοήθεια και τη συμπαράσταση της κοινωνίας και όχι να έχουν απέναντί τους τους συνανθρώπους τους. Αυτό είναι το πρώτο και μεγάλο μέλημα των συνδικαλιστών που εκπροσωπούν τους συλλόγους των εργαζομένων που θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο διχασμός μεταξύ μας καιροφυλαχτεί με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους μας. Σήμερα που η χώρα μας ζει μία ανείπωτη τραγωδία και θρηνεί πάνω από 40 νέα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους αναίτια δεν είναι τίμιο να βάζουμε όλοι εμείς τα όποια συμφέροντά μας και να ταλαιπωρούμε απροειδοποίητα το επιβατικό κοινό της Αττικής είναι άδικο και ασφαλώς τέτοιες ενέργειες έχουν και τις ανάλογες επιπτώσεις».

Διαβάστε ακόμη

Ευρωπαϊκοί Σιδηρόδρομοι: Η έκθεση που προειδοποιούσε για τα κενά στις υποδομές και την έλλειψη ενοποίησης (pics)

Το Μαξίμου και η ημερομηνία των εκλογών, τα εύσημα στον Καραμανλή και η «σύγκριση με το Μάτι», η νέα δουλειά της Macquarie στην Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση: Έρχεται ο Ψηφιακός Φάκελος Ακινήτων – Αλλάζουν τα πάντα στις μεταβιβάσεις