Ελλάδα

Δακτύλιος: Έρχονται αλλαγές – Τι θα γίνει με τα αυτοκίνητα τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6

  • newsroom


Κώστας Σκρέκας: Την Παρασκευή θα παρθούν οι αποφάσεις για τα οχήματα τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6

Οι αποφάσεις σχετικά με την επαναφορά του Δακτυλίου στην Αθήνα, θα ληφθούν αύριο Παρασκευή σε διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη, όπως τόνισε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.

Σχετικά με τις ενστάσεις που υπάρχουν για τον περιορισμό της καθημερινής ελεύθερης κυκλοφορίας στον δακτύλιο των αυτοκινήτων τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6, ο υπουργός είπε στον Σκάι, ότι το ζήτημα θα τεθεί στην αυριανή σύσκεψη, αλλά είναι δεδομένο ότι τα αυτοκίνητα αυτά, έχουν γίνει πλέον πλειοψηφία.

Δακτύλιος: Επιστρέφει στην Αθήνα – Οι αλλαγές που έρχονται

Σε σχεδόν 10 ημέρες ο δακτύλιος επανέρχεται στην καθημερινότητα των οδηγών που κινούνται στην Αθήνα. Όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, το μέτρο ξεκινά να ισχύει στις 25 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Καραμανλής, «μπορεί ο Δακτύλιος να είναι ξεπερασμένο μέτρο», αλλά θα εφαρμοστεί με διαφορετική λογική.

«Ξεκινά στις 25 Οκτωβρίου και βασίζεται σε πρώτη φάση σε διαχωρισμό μονών και ζυγών, αλλά με μια θεμελιώδη διαφορά. Μπαίνει τέλος στις χιλιάδες εξαιρέσεις και τα “παραθυράκια”. Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα που εξαιρούνται από τον δακτύλιο» εξήγησε, ξεκαθαρίζοντας ότι «οι μόνες εξαιρέσεις θα αφορούν τα ηλεκτρικά οχήματα».

Κλείνοντας, σημείωσε ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη για να αναπροσαρμοστούν τα όρια του δακτυλίου, καταλήγοντας ότι η ζώνη θα ανοίξει, περιλαμβάνοντας και νέες περιοχές στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμα

Τράπεζες: Ανθεκτικές στην κρίση – Πέντε προκλήσεις για την επόμενη μέρα

Ερντογάν: Νέες καρατομήσεις στην Κεντρική Τράπεζα – «Βουτιά» ρεκόρ για τη λίρα

Spitogatos: Αύξηση στις τιμές πώλησης και ενοικίασης ακινήτων και σταθερές τάσεις αποκέντρωσης