Επιστρέφει ο Δακτύλιος τον Οκτώβριο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η ακριβής ημερομηνία.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχε ξεκινήσει στις 25 Οκτωβρίου, ενώ το 2019 στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Δακτύλιος είναι ελεύθερος για τα αυτοκίνητα EURO 6, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 g/km, καθώς και για όλα τα ηλεκτρικά, υβριδικά, φυσικού αερίου εκ κατασκευής και υγραερίου εκ κατασκευής οχήματα. Επισημαίνεται ότι οι εκπομπές CO2 δεν σχετίζονται με το επίπεδο ρύπων Euro 6.

Οι οδηγοί με αυτοκίνητα που ανήκουν σε μία από αυτές τις κατηγορίες, μπορούν να εκδώσουν το ειδικό σήμα μέσω του gov.gr, για να κυκλοφορούν ελεύθερα στον Δακτύλιο. Για την έκδοση της άδειας μπορεί να επισκεφτεί κανείς το eservices.cityofathens.gr.

Το ωράριο

Δευτέρα – Πέμπτη: 07:00 – 20:00

Παρασκευή: 07:00 – 15:00

Οι δρόμοι κυκλοφορίας του Δακτυλίου

Ως δακτύλιος ορίζεται η περιοχή που σχηματίζουν οι λεωφόροι και οδοί:

Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Ανδρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.

Διαβάστε ακόμη

Η Toyota σταματά οριστικά την παραγωγή αυτοκινήτων στη Ρωσία

Ποιοι κερδίζουν από τη σαρωτική μείωση φόρων στη Βρετανία (γραφήματα)

ΕΡΓΑΝΗ: Θετικό κατά 237.225 θέσεις εργασίας το ισοζύγιο της απασχόλησης στο οκτάμηνο