Ισχυρή υποστήριξη σε μια σειρά πρωτοβουλιών και νομοθετημάτων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως αυτά για το πανεπιστημιακό άσυλο και τον αντικαπνιστικό νόμο, παρέχει η πλειοψηφία της κοινωνίας, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στο ερώτημα «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την εφαρμογή και την τήρηση των μέτρων του αντικαπνιστικού νόμου», το 61% των ερωτηθέντων απάντησε «Σίγουρα συμφωνώ», 14% «Μάλλον συμφωνώ», 9% «Μάλλον διαφωνώ» και 8% «Σίγουρα διαφωνώ».

Στην ερώτηση «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το νόμο για το Πανεπιστημιακό Άσυλο», το 66% των ερωτηθέντων απάντησε «Σίγουρα συμφωνώ/Μάλλον Συμφωνώ», ενώ το 23% «Σίγουρα διαφωνώ/Μάλλον διαφωνώ».

Την ίδια ώρα, η ψαλίδα ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει έτι περαιτέρω, στις 14 ποσοστιαίες μονάδες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μέτρηση, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 38% (38,5% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπολείπεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα από την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡα25 με 3,5%.

Ενδεικτική είναι και η παράσταση νίκης, όπου επτά στους δέκα δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ, έναντι μόλις 17%, που εκτιμούν ότι θα έβγαινε πρώτος σε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.