Πάνω από 40 χιλιάδες άτομα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., συμμετείχαν σήμερα 8 Μαρτίου, στο συλλαλητήριο που έγινε στο κέντρο της Αθήνας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η πορεία στο μεγαλύτερο μέρος της εξελίχθηκε ειρηνικά. Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν όταν ομάδα λίγων εκατοντάδων ατόμων αποσπάστηκε από το σώμα της πορείας και εκτόξευσε μάρμαρα, πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέλη της συγκεκριμένης ομάδας προκάλεσαν φθορές, κατέστρεψαν το μνημείο των θυμάτων της Μαρφίν και έβαλαν φωτιά σε σταθμευμένο βαν. Οι αστυνομικές δυνάμεις διευκόλυναν με τον επαγγελματισμό τους την ειρηνική διεξαγωγή της πορείας και απέκρουσαν τις επιθέσεις όποτε χρειάστηκε, ενώ προχώρησαν σε 26 προσαγωγές και 15 συλλήψεις.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα σε πορείες και συγκεντρώσεις που έγιναν σε διάφορες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν σε ετοιμότητα, καθώς πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα και νέα κινητοποίηση, κυρίως του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Διαβάστε ακόμη

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Δύο ρυθμίσεις «ανάσα» που ξεμπλοκάρουν χιλιάδες υποθέσεις

Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ μετράνε και ζυγίζουν, η ΔΕΗ κλείνει το deal με την Enel, η Κασσιόπη αλλάζει χέρια, η πλωτή μαρίνα της Κέρκυρας και ο χαμός στις Ασφάλειες 

Χ. Θεοφιλίδη (ΕΤΕ): «Η στήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών θεμελιώδες κομμάτι της φιλοσοφίας μας»