Ο «μαθητευόμενος» κατασκευαστής, η λίστα με τους πιθανούς στόχους και οι ενδεχόμενες σχέσεις των βομβιστών με στελέχη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής που προσπαθούν να συνθέσουν το προφίλ των δραστών που προσπάθησαν να χτυπήσουν τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Οι αναλυτές της ΔΑΕΕΒ, δείχνουν μια συγκρατημένη αισιοδοξία που βασίζεται στο πλήθος στοιχείων που άφησαν πίσω τους οι νεαροί, όπως χαρακτηριστικά λένε τους δράστες της επίθεσης.

Δεν είναι μόνο η ανέπαφη βόμβα – που έχει μπει στο μικροσκόπιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων για dna και αποτυπώματα – η οποία φωτογραφίζει τους δασκάλους που αντέγραψε ο μαθητευόμενος κατασκευαστής αλλά και η κόκκινη βέσπα που ίσως τους δώσει κάτι παραπάνω τόσο σε γενετικό υλικό όσο και στις κινήσεις των βομβιστών και τα δρομολόγια τους από την Κυριακή που εκλάπη μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης όταν την παράτησαν έξω από το σπίτι του Αντιεισαγγελέα.

«Το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν πυρίτιδα από κροτίδες δείχνει ότι δεν είχαν πρόσβαση σε προμήθεια ισχυρών υλικών όπως ζελατοδυναμίτιδα. Έτσι, χρησιμοποίησαν το modus της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και “έσπασαν” περίπου 50 δυναμιτάκια για να αποκτήσουν το περίπου ένα κιλό εκρηκτικής ύλης», λέει στο protothema.gr αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής και σπεύδει να συμπληρώσει πως «ψάχνουμε από το να πρόκειται για κάποιους μπαχαλάκηδες που θέλησαν να αναβαθμίσουν τη δράση τους κοπιάροντας τους Πυρήνες ή για άτομα που στρατολογήθηκαν από τη συγκεκριμένη οργάνωση αλλά είναι νέα και άπειρα σε τέτοιου είδους επιθέσεις».

Την ίδια ώρα, περιμένουν την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης προκειμένου να ακτινογραφήσουν το πνευματικό προφίλ των δραστών και το κυριότερο να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ενός νέου χτυπήματος αφού στις ομάδες του αντάρτικου πόλης μια προκήρυξη είναι αυτή που κλείνει προσωρινά και τον κύκλο των επιθέσεων. Μάλιστα, προσπαθούν να σχηματίσουν μια νέα λίστα πιθανών στόχων που “κουμπώνει” στην πιθανή δράση της συγκεκριμένης ομάδας. Δεν αποκλείουν δε, στα πρότυπα της ΣΠΦ, να έχουν κατασκευάσει και άλλες τέτοιες βόμβες μικρής ισχύος και να τις τοποθετήσουν ενόψει του Πολυτεχνείου.