Εντείνονται οι έλεγχοι για τις ελλείψεις φαρμάκων από το υπουργείο Υγείας O υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) να ελέγξει 5 πολυεθνικές εταιρείες που φέρεται ότι εισάγουν μικρότερες ποσότητες σκευασμάτων στην Ελληνική επικράτεια από όσες απαιτούνται για την κάλυψη του πληθυσμού.

Είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων (ΠΣΦ) για την τακτική που ακολουθούν φαρμακευτικές εταιρίες και η οποία έχει επίπτωση στη διάθεση των φαρμάκων από τις φαρμακαποθήκες προς τα φαρμακεία.

«Έδωσα σήμερα εντολή στον ΕΟΦ να ελέγξει 5 πολυεθνικές εταιρείες που φέρεται ότι εισάγουν μικρότερες ποσότητες στην Ελληνική επικράτεια από όσες απαιτούνται για την κάλυψη του πληθυσμού και σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό να επιβληθούν οι αυστηρότερες των ποινών στις συγκεκριμένες εταιρίες. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι κανένας δεν θα παίζει με τη δημόσια υγεία και τα φάρμακα των πολιτών» ανακοίνωσε ο κ. Πλευρης.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν δρομολογηθεί τα εξής μέτρα για την αντιμετώπιση της έλλειψης φαρμάκων : α) η έκδοση της επικαιροποιημένης λίστα απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών που θα αναρτηθεί σήμερα, β) η ηλεκτρονική συνταγογράφηση των φαρμάκων που βρίσκονται σε έλλειψη και γ) η αύξηση των εισαγωγών.

Διαβάστε ακόμη

Crypto: 200.000 Έλληνες «έπαιξαν» και… κάηκαν

Η Κιβωτός και τα media, ο καυγάς των δυο εργολάβων, ο λευκός καπνός στην Atticabank και η ZeniΘ που… πέρασε τον Πάσχο για βιομηχανία!

Προϋπολογισμός 2023: Σήμα «προσδεθείτε λόγω αναταράξεων»