Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 55-59 – Εν αναμονή αποφάσεων για το Johnson & Johnson (vid)

  • newsroom


Τα χαρακτηριστικά του εμβολίου Johnson & Johnson και οι δόσεις που αναμένει η Ελλάδα

«Κλειδώνουν» οι αλλαγές στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας έπειτα από τη χθεσινή ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) με την οποία δόθηκε το «πράσινο φως» για τη χορήγηση στους πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) του μονοδοσικού εμβολίου για τον κορωνοϊό της αμερικανικής εταιρίας Johnson & Johnson.

Στο μεταξύ, σήμερα ανοίγει η πρόσβαση για εμβολιαστικά ραντεβού για τους εκπαιδευτικούς καθώς και για τους πολίτες ηλικίας 55-59 χρόνων.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, τον Μάιο αναμένεται να ξεκινήσουν στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson – υπενθυμίζεται ότι βάσει του αρχικού προγραμματισμού και με την παραλαβή της πρώτης παρτίδας 33.600 εμβολίων την περασμένη εβδομάδα, είχε δρομολογηθεί ο προγραμματισμός ραντεβού να γίνεται από προχθές, ωστόσο οι εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και την ΕΕ έθεσαν σε στάση αναμονής την χώρα αναφορικά με την ένταξη του συγκεκριμένου σκευάσματος στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με ψυχραιμία και νηφαλιότητα ανέμενε τις τελευταίες ημέρες τη σύσταση/οδηγία του ΕΜΑ σχετικά με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, μετά τη γνωστοποίηση οκτώ περιστατικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες για σοβαρές περιπτώσεις ασυνήθιστων θρόμβων αίματος που σχετίζονται με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων, σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της εταιρίας – μάλιστα το ένα περιστατικό κατέληξε.

Ανάλογη στάση είχε τηρήσει και κατά τη διερεύνηση των περιστατικών θρομβώσεων που γνωστοποιούνταν μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα Vaxzevria της AstraZeneca.

Διαβάστε περισσότερα στο Protothema.gr
Διαβάστε ακόμα:

ΦΑΓΕ: Η «αυτοκρατορία» της οικογένειας Φιλίππου σε νέο «ιστορικό κύκλο»

Τέλη κυκλοφορίας: Πώς θα κυκλοφορήσετε ξανά με το Ι.Χ. πληρώνοντας με το μήνα

Ηλεκτρονικές δαπάνες: Ποιοι και πώς γλιτώνουν το πρόστιμο 22% φέτος

Απόρρητο Απόρρητο