search icon

Ελλάδα

Έτσι θα λειτουργήσουν ξανά εμπορικά κέντρα, κέντρα αισθητικής και εστίαση

Aπό το Σάββατο επαναλειτουργούν εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά καθώς και τα κέντρα αισθητικής. Επίσης στις Π.Ε. Θεσσαλονίκης και Κοζάνης θα μπορεί να γίνει χρήση του click inside

Τους κανόνες κάτω απ’ τους οποίους θα επαναλειτουργήσουν από αύριο τα εμπορικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής και από Δευτέρα 3 Μαΐου της εστίασης παρουσίασε ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Πάνος Σταμπουλίδης.

Σημειώνεται πως από αύριο Σάββατο επαναλειτουργούν εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά καθώς και τα κέντρα αισθητικής. Επίσης στις Π.Ε. Θεσσαλονίκης και Κοζάνης θα μπορεί να γίνει χρήση του click inside.

Οι κανόνες επαναλειτουργίας των εμπορικών κέντρων

Σε ό,τι αφορά τους κανόνες επαναλειτουργίας των εμπορικών κέντρων, το ωράριο (προαιρετικό) θα είναι από 7:00 π.μ. έως 8:30 μ.μ. τις καθημερινές, με εξαίρεση την Μ. Παρασκευή από 1:00 μ.μ. έως 7:00 μ.μ και το Μ. Σάββατο 7:00 π.μ έως 6:00 μ.μ

Σημειώνεται πως θα διατηρηθεί η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (συμπεριλαμβανομένων take away και delivery) εντός των εμπορικών κέντρων και εκπτωτικών χωριών.

Τα κέντρα αισθητικής

Σε ό,τι αφορά τα κέντρα αισθητικής, τα οποία μπορούν από αύριο να επαναλειτουργήσουν, είναι υποχρεωτική η πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) δύο (2) φορές την εβδομάδα για εργαζόμενους και επιχειρηματίες (το κόστος του ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος).

Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση

Σε ό,τι αφορά την εστίαση, αυτή θα επαναλειτουργήσει στις 3 Μαϊου και αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους. Μεταξύ 23.00 και 05.00 τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Οι επιχειρήσεις που μπορούν να επαναλειτουργήσουν είναι:

Θα παραμείνουν σε αναστολή οι επιχειρήσεις που έχουν ως κύρια δραστηριότητα τους Κ.Α.Δ. α) 5621 (Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις β) 5630 (Υπηρεσίες ποτών) και γ) τους οκταψήφιους αυτών.

Στο πλαίσιο επαναλειτουργίας της εστίασης είναι υποχρεωτική η πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) δύο (2) φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό της επιχείρησης (το κόστος του ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος).

Σε ό,τι αφορά τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης:

Διαβάστε ακόμη 

Πουλήθηκε η θαλαμηγός «Phalarope» των Κουτσολιούτσων – Στα €1,8 εκατ. το τίμημα 

Τουρκία: Διεθνές ανθρωποκυνηγητό για τον CEO της Thodex – «Κανόνι» 2 δισ. σε κρυπτονομίσματα 

Ο νέος διχασμός: «Σταματούν οι εμβολιασμοί λόγω Πάσχα»

Exit mobile version