Εκτός φυλακής θα βρεθούν άμεσα – ενδεχομένως και αύριο – οι βασικοί κατηγορούμενοι στη μεγάλη υπόθεση της Folli Follie, η οποία αυτόν τον καιρό εκδικάζεται ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο και τον γιο του Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, οι οποίοι θα βρεθούν εκτός φυλακής με απόφαση του δικαστηρίου, αναγκαστικά, λόγω λήξης του 18μηνου, του ανώτατου ορίου προφυλάκισης.

Και οι δυο είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι τον Σεπτέμβριο του 2020 αμέσως μετά τις απολογίες που είχαν δώσει στην αρμόδια ανακριτική αρχή, στο πλαίσιο της έρευνας για την μεγάλη, κατά τη Δικαιοσύνη, οικονομική απάτη της Folli Follie, η οποία διέσυρε τη χώρα διεθνώς.

Το δικαστήριο, που δικάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση, προχώρησε στην αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης των δυο παραπάνω βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης, με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση απομάκρυνσης από τον Νομό Αττικής και εμφάνιση το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας τους. Να σημειωθεί ότι η επιβολή των περιοριστικών όρων σκοπό έχει τη διασφάλιση των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου στο ακροατήριο.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα, ίσως και αύριο.

Την ίδια ώρα, η δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την μεγάλη οικονομική απάτη της Folli Follie βρίσκεται ακόμη στην αρχή και η σχετική διαδικασία αναμένεται να είναι πολύμηνη λόγω του μεγάλου αριθμού μαρτύρων.

Για την υπόθεση της Folli Follie δικάζονται ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος καθώς και οκτώ ακόμη άτομα, τα οποία κατά περίπτωση για αδικήματα, όπως εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ με ζημία άνω των 120.000 ευρώ, χειραγώγηση της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Επιπλέον, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ιδρυτής της πολύπαθης εταιρείας, δικάζεται και για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η εγκληματική δράση των κατηγορουμένων αρχίζει τουλάχιστον από το 2006 και χαρακτηρίζεται από ένα «όργιο» πλαστογραφήσεων τραπεζικών εγγράφων, εικονικών συναλλαγών και δήθεν θυγατρικών εταιρειών της Folli – Follie στην Ασία, οι οποίες όμως στην πραγματικότητα δεν είχαν καμία εμπορική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε και από τον έλεγχο της A&M, η εταιρεία της Folli – Follie στην Κίνα, επί σειρά ετών παρουσίαζε εικονικά τραπεζικά υπόλοιπα σε νόμιμους τραπεζικούς λογαριασμούς, όπως επίσης και εικονικά τραπεζικά υπόλοιπα σε ανύπαρκτους εικονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και κατασκεύαζε bank statements για να τεκμηριωθούν τα εν λόγω υπόλοιπα. Είναι χαρακτηριστικό, πως σε ένα μόνο τραπεζικό λογαριασμό η εταιρεία μέσω των ψευδών στοιχείων εμφάνιζε υπόλοιπο 70.000.000 ευρώ αν και το πραγματικό διαθέσιμο ήταν μόλις 60 ευρώ!

Ακολούθως, οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, σύμφωνα με τη δικογραφία, έστελναν στην Ελλάδα τις παραποιημένες οικονομικές καταστάσεις των δήθεν εταιρειών τους στη Κίνα, και ζητούσαν αυτές να ενοποιηθούν με τους ισολογισμούς των εταιρειών του άλλου ομίλου τους, ο οποίος δραστηριοποιούνταν στην χώρα μας, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Κατά τον τρόπο αυτόν, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και γιος του κατάρτιζαν «συμφέρουσες επιχειρηματικές συμφωνίες και είχαν άνετη πρόσβαση σε δανεισμό μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων, μεταθέτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον κίνδυνο (πιστωτικό, επενδυτικό κλπ), εν γνώσει των μελών της εγκληματική οργάνωση, σε τρίτους».

Διαβάστε ακόμα: 

«Βουτιά» στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Sell off με απώλειες άνω του 4% 

«Καρούζος Gate»: Βγαίνει στο σφυρί εμπορικό κέντρο στον Γέρακα (pics) 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο ζητά από τον Αμπράμοβιτς να αναλάβει διαμεσολαβητής για την ειρήνη