Στην προσπάθεια κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία προσπαθεί να συνδράμει ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, προσπαθεί να μεσολαβήσει για ένα ειρηνικό τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Ο Ρωσοϊσραηλινός δισεκατομμυριούχος έχει δεχθεί πιέσεις προκειμένου να πάρει θέση για τις εξελίξεις, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Στο βρετανικό κοινοβούλιο υπήρχαν φωνές που ζητούσαν ο  ιδιοκτήτης της Τσέλσι να αντιμετωπίσει κυρώσεις ως μεγάλος ολιγάρχης «με δεσμούς με το ρωσικό κράτος».

Εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη της Τσέλσι δήλωσε: Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η ουκρανική πλευρά επικοινώνησε με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς για υποστήριξη στην επίτευξη ειρηνικής επίλυσης και ότι από τότε προσπαθεί να βοηθήσει. Λαμβάνοντας υπόψη τι διακυβεύεται, θα ζητούσαμε την κατανόησή σας ως προς το γιατί δεν έχουμε σχολιάσει ούτε την κατάσταση αυτή καθαυτή ούτε τη συμμετοχή του.

Η ανάμειξη του κ. Αμπράμοβιτς ήρθε έπειτα αίτημα του Ουκρανού παραγωγού ταινιών Alexander Rodnyansky. Δεν υπήρχαν περισσότερες λεπτομέρειες για τον ρόλο του, αν και αναγνωρίστηκε ότι η επιρροή του ήταν «περιορισμένη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμπράμοβιτς παραχώρησε τη διαχείριση και την εποπτεία του συλλόγου στους ανθρώπους του φιλανθρωπικού ιδρύματος της ομάδας το Σάββατο.

Διαβάστε ακόμα:

Επίθεση πωλητών σε Χρηματιστήριο Αθηνών και ευρωαγορές λόγω ουκρανικού

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκίνησαν οι συνομιλίες Κιέβου-Μόσχας

Optima Bank: Τα top picks για το 2022 – Χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα