Πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της προστασίας του καταναλωτή ανήγγειλε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην ημερίδα με θέμα «Προστασία καταναλωτή: η σωστή ενημέρωση όφελος για επιχειρήσεις και καταναλωτές» που διοργάνωσε σήμερα ο ΣΕΒ.

Μιλώντας στην ημερίδα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης στάθηκε στον πρακτικό οδηγό για την παρουσίαση των προσφορών, εκπτώσεων και λοιπών προωθητικών ενεργειών που έθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο και αποτελεί όπως είπε έναν εύχρηστο οδηγό τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους καταναλωτές. «Η προστασία του καταναλωτή είναι βασικός άξονας της πολιτικής του υπουργείου καθώς συμβάλει στην προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού και την εμπέδωση εμπιστοσύνης μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών», τόνισε.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Σωτήρης Αναγνωστόπουλος ανήγγειλε παρεμβάσεις για βελτίωση της προσυμβατικής ενημέρωσης των καταναλωτών στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες καθώς και νέα ψηφιακά εργαλεία που θα δίνουν στους καταναλωτές τη δυνατότητα σύγκρισης. Υπογράμμισε επίσης τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί όπως για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, για την δυνατότητα των καταναλωτικών οργανώσεων να ασκούν αντιπροσωπευτικές αγωγές διεκδικώντας αποζημίωση για παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας, για την αντιμετώπιση αθέμιτης κερδοφορίας, για το καλάθι του νοικοκυριού κ.α.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά τον πρακτικό οδηγό για την επικοινωνία με τον καταναλωτή στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ο ΣΕΒΤ προχωρά στη δημιουργία εικονογραφημένου οδηγού για την επικοινωνία των προσφορών και μειώσεων τιμών μέσω οποιασδήποτε καμπάνιας.

Διαβάστε ακόμη

Η «μάχη» του Καραμανλή, η απόφαση Μητσοτάκη για τα Χανιά, ο Μυστακίδης πήρε την τράπεζα και το «Τ» της Cosmote

Τι σημαίνει για τις ελληνικές startup η κατάρρευση των SVB και Signature Bank – Τα ελληνικά VCs απαντούν

Πάολο Γκρινιάνι (Oxford Economics): Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια