Ανεβαίνουν ξανά οι τιμές των υγρών καυσίμων τις τελευταίες ημέρες μετά από ένα διάστημα σχετικής σταθερότητας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία οι αυξήσεις μέσα στις τελευταίες 15 ημέρες φτάνουν ακόμη και τα 30 λεπτά το λίτρο τόσο στην βενζίνη, όσο και στο diesel κίνησης, ενώ μέσα στο 2024 η αύξηση είναι λίγο μεγαλύτερη.

Οι τιμές όπως ανακοινώθηκαν από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι τα εξής:

Ακόμα σε πιο ακριβά επίπεδα κινούνται οι τιμές των υγρών καυσίμων στα πρατήρια της επαρχίας με την τιμή της βενζίνης να ξεπερνάει τα 2 ευρώ στα Δωδεκάνησα.

Άνοδος στις διεθνείς τιμές πετρελαίου

Την ίδια στιγμή το ράλι στις διεθνείς τιμές των καυσίμων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό κάτι που προοιωνίζεται και νέες αυξήσεις τις επόμενες ημέρες. Ειδικότερα το μπρεντ διαμορφώνεται κοντά στα 83 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent ανεβαίνουν κατά 0,08% και διαμορφώνεται στα 82,84 δολάρια το βαρέλι για τα συμβόλαια Απριλίου 2024.

Η τιμή του αμερικανικού αργού κινείται κατά 0,01% υψηλότερα και διαμορφώνεται στα 77,88 δολάρια το βαρέλι για τα συμβόλαια Μαρτίου 2024.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 8,52 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 9 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

Αντίθετα, το φυσικό αέριο σημείωσε πτώση 1,026% στα 25,17 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Ανάπτυξη 2,3% φέτος στην Ελλάδα – Στο 2% ο πληθωρισμός

Στο 3,1% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιανουάριο – Αύξηση 67,4% στο ελαιόλαδο

Επιχείρηση «σκούπα» της Κομισιόν για τους influencers

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ