Ελλάδα

Καμπανάκι από τη ΝΔ: «Κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα η επένδυση στον ΔΕΣΦΑ»

  • newsroom


Σε έξι ημέρες εκπνέει, με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και η δεύτερη παράταση της προθεσμίας της εγγυητικής επιστολής της SOCAR

Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε έξι ημέρες εκπνέει, με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και η δεύτερη παράταση της προθεσμίας της εγγυητικής επιστολής της SOCAR για τον ΔΕΣΦΑ. Για πολλοστή φορά στο τελευταίο τετράμηνο, η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός φτάνουν στο παρά πέντε, χωρίς σχέδιο και χωρίς στρατηγική. Και, όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, απροετοίμαστοι.

Μια συμφωνημένη από το 2014 επένδυση ύψους 400.000.000 ευρώ και ένα επενδυτικό πρόγραμμα της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα.

Για ακόμη μια φορά, οι ιδεοληπτικές και επικίνδυνες αποφάσεις της Κυβέρνησης διώχνουν μακριά τους πιθανούς επενδυτές, καθυστερούν έτοιμες – από την προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας – επενδύσεις, υπονομεύουν την ανάπτυξη, εμποδίζουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας και καταδικάζουν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στην ανεργία».