Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ανέφερε πως το υπουργείο σκέφτεται εκπτώσεις στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών στα ΜΜΜ για τους εμβολιασμένους. Μεταξύ άλλων, ο κ. Καραμανλής μιλώντας στο Action24, αναφέρθηκε στα κίνητρα για τους εμβολιασμένους πολίτες.

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μελετάει κίνητρα και σχεδιάζει να επαναφέρει τα εκπτωτικά προγράμματα, τα οποία ίσχυαν και στην πρώτη καραντίνα για τους κατόχους μηνιαίων, 2μηνιαίων και 6μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών. Τότε, υπενθύμισε ο υπουργός, αποζημιώθηκαν οι κάτοχοι αυτών καρτών που είχαν πληρώσει, αλλά δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μεταφοράς.

«Τα 2/3 των επιβατών χρησιμοποιούν αυτές τις κάρτες και πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας να χρησιμοποιήσουν, το μόνο όπλο που έχουμε απέναντι και στη μετάλλαξη Δέλτα, το εμβόλιο και να είναι πιο προσεκτικοί. Ακόμη, σκοπεύουμε να αυξήσουμε τα rapid tests στους εργαζόμενους και να εντατικοποιήσουμε τους καθαρισμούς των οχημάτων».

Ο υπουργός επανέλαβε ότι τα μέτρα κατά της διασποράς της COVID-19 στα ΜΜΜ τηρούνται, ενώ είναι σχεδόν καθολική η χρήση της μάσκας. Σε σχετικό ερώτημα για το εάν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολισμός των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς υπογράμμισε ότι η προτιμότερη λύση είναι η πειθώ και ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν, αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Διαβάστε ακόμη:

Stress tests: Τέλη Ιουλίου τα αποτελέσματα των ασκήσεων – Χωρίς… βάση για τις ελληνικές τράπεζες

Εσθήρ Λεβή: Πώς η «Mrs Bodyline» έχασε το σπίτι στη Φιλοθέη

HSBC: Bullish για ελληνικές μετοχές και οικονομία