Οι δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν διακοπές από τον ΟΑΕΔ πρέπει να έχουν «εξαργυρώσει» τις επιταγές που έλαβαν την προηγούμενη χρονιά έως τα τέλη Ιουλίου. Σε περίπτωση που δεν ταξιδέψουν, τότε κινδυνεύουν να αποκλειστούν για τα επόμενα δύο χρόνια από το πρόγραμμα της υπηρεσίας.

Το επόμενο διάστημα δε, ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα που θα «τρέξει» μετά την 1η Αυγούστου.

Η έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναμένεται για τη δημοσίευση της ΚΥΑ για το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού τουρισμού 2022-2023 της ΔΥΠΑ, π. ΟΑΕΔ. Άμεσα μετά τη δημοσίευση της ΚΥΑ θα ανοίξουν οι αιτήσεις μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημόσιου gov.gr.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται:

• από τους ίδιους τους δικαιούχους και όχι μέσω των Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ,

• αποκλειστικά από τους δικαιούχους και όχι από τους ωφελούμενους αυτών. Στην αίτηση των δικαιούχων συμπεριλαμβάνονται τα στοιχεία των ωφελουμένων μελών τους.

Υποβολή αιτήσεως μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν είναι δυνατή. Αιτήσεις που υποβάλλονται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και όχι μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης της ΔΥΠΑ π. ΟΑΕΔ δεν εξετάζονται.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 01.08.2022 έως 31.07.2023. Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι (6) διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων.

Οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων που βρίσκονται στις νήσους Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω ή στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιήσουν έως δέκα (10) διανυκτερεύσεις. Οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν τους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ‘Αννας Ευβοίας θα εχουν δώδεκα βράδια διανυκτέρευση.

Διαβάστε ακόμα:

Θα απαιτηθούν $3,7 τρισ. τις επόμενες τρεις δεκαετίες για να επιτευχθεί η απεξάρτηση από τον άνθρακα

DBRS: Να παραταθεί το πρόγραμμα «Ηρακλής» και μετά τον Οκτώβριο του 2022

Συνεχίζει ανοδικά το πετρέλαιο – Ολοταχώς για τα $124 ανά βαρέλι το μπρεντ