Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πάνω από 37.000 κρούσματα από τις αρχές Αυγούστου – Σε ποιες περιοχές μεγαλώνει η πίεση

  • newsroom


Στα νοσοκομεία της Κρήτης νοσηλεύονται 177 ασθενείς εκ των οποίων 150 σε απλές κλίνες και 27 σε ΜΕΘ - Το βάρος αυξάνεται και για τα τέσσερα νοσοκομεία της Πελοποννήσου - Συνεχίζει να προβληματίζει το μεγάλο ιικό φορτίο σε Μύκονο, Πάρο, Νάξο αλλά και Ικαρία

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η επιδημία στη χώρα, παρουσιάζοντας μια μικρή υποχώρηση στη διασπορά του κορωνοϊού σε σχέση με χθες.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), 3.493 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο κατόπιν 117.692 rapid και μοριακών ελέγχων, ενώ χθες 101.661 είχαν αποκαλύψει 3.605 κρούσματα.

Πριν συμπληρώσει τις δύο εβδομάδες, ο τελευταίος θερινός μήνας απαριθμεί 37.712 συνολικά κρούσματα, 210 θανάτους από COVID-19 (24 νέοι) και 235 διασωληνωμένους.

Όπως ανέφερε στη χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του ιού στη χώρα ο Καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κ. Χαράλαμπος Γώγος, μολονότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι παρόμοιο με εκείνο του τρίτου κύματος, οι νοσηλείες, οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι είναι λιγότεροι κατά 60-80%.

Αρκεί να αντιπαρατεθούν τα δεδομένα του Αυγούστου με του περασμένου Μαρτίου, μήνα κορύφωσης για το τρίτο επιδημικό κύμα, ο οποίος «έκλεισε» με 38.141 κρούσματα τις δύο τελευταίες εβδομάδες του, 739 διασωληνωμένους ασθενείς και 1.589 συνολικά θανάτους.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμα:

Οι 15 κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία – Aνεξάρτητα από τον κορωνοϊό

Μαρία Αγγελικούση: Οι κινήσεις της στη νέα εποχή του Ομίλου (pics)

Μύκονος: «Show me the money» (pics)