Ελλάδα

Lockdown: Γιατί δεν πρέπει να χαθεί η 15η Μαρτίου – Το λιανεμπόριο στο επίκεντρο

  • newsroom


Πολύ κοντά και σε νέα παράταση μετά την 8η Μαρτίου – «Ασφυξία» από την εικόνα στο ΕΣΥ και τις μεταλλάξεις - Ποιες περιοχές παραμένουν στο «κόκκινο» - Ποια μέτρα ισχύουν

Σε δυσεπίλυτο γρίφο εξελίσσεται η εξίσωση της άρσης των περιοριστικών μέτρων στην Αττική και τις άλλες περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο».

Η παράταση του lockdown που αποφασίστηκε την Παρασκευή θα διαρκέσει έως τις 8 Μαρτίου, αλλά η κατάσταση όσον αφορά τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνει πως τα αυστηρά μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν πιθανότατα έως τις 15 Μαρτίου.

Ο αριθμός των κρουσμάτων, οι ολοένα και αυξανόμενες εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι διασωληνώσεις συνθέτουν ένα ασφυκτικό τοπίο στο οποίο, παρά την καλή διάθεση και την αισιοδοξία των επιστημόνων και της κυβέρνησης, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ελιγμών.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της καθηγήτριας επιδημιολογίας, Αθηνάς Λινού, η οποία εκτίμησε πως ίσως χρειαστεί περισσότερος χρόνος καθώς το lockdown δεν αποδίδει όσο θα έπρεπε.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

Χρίστος Δήμας: Έρχεται το «Θώραξ» για να αντιμετωπίσει «δύσκολα» γεγονότα στην Ελλάδα και στην Ανατολική Μεσόγειο

FDA: «Πράσινο φως» για τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ

Γουόρεν Μπάφετ: «Μην ποντάρετε ποτέ εναντίον της Αμερικής» και άλλες 10 ατάκες που ξεχώρισαν στο «ραβασάκι» προς τους επενδυτές

Απόρρητο Απόρρητο