Σε σύγχυση βρίσκονται Έλληνες ταξιδιώτες που έχουν κλείσει αύριο να γυρίσουν από το Λονδίνο, μετά και τις εξαγγελίες του Μπόρις Τζόνσον που θέτει αυστηρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για το Λονδίνο και την Νοτιοανατολική Αγγλία.

Oι εν λόγω περιοχές βρίσκονται πλέον κάτω από τον ανώτερο βαθμό -4- όσον αφορά τον κίνδυνο της πανδημίας και υπόκεινται σε  περιορισμούς για διακοπές στο εξωτερικό από σήμερα τα μεσάνυχτα, όπως ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Όσον αφορά τους Ελληνες που έχουν προγραμματίσει να έρθουν στην Ελλάδα από το Λονδίνο, επί του παρόντος πηγές από τις αεροπορικές που πετούν στο Λονδίνο επισημαίνουν στο protothema.gr ότι δεν υπάρχει ταξιδιωτικός περιορισμός ή ΝΟΤΑΜ (ταξιδιωτική αναγγελία για το αεροπορικό ταξίδι) σε ισχύ που να επιβάλλει την απαγόρευση πτήσεων.

Για τις αφίξεις από την Αγγλία στην Ελλάδα, ισχύει κανονικά το αρνητικό το τεστ των 72 ωρών, η φόρμα PLF και πλέον από τις 18/12 η τριήμερη καραντίνα.

Πάντως, στο Λονδίνο, σε συνέχεια των κυβερνητικών ανακοινώσεων, οι μεγάλοι tour operators προχωρούν σε ενημέρωση των πελατών τους αναφορικά με τα ‘’πακέτα’’ διακοπών που είχαν κλείσει και τώρα ακυρώνονται, με την TUI, την British Airways Ηolidays και την Easyjet Holidays να ενημερώνουν για τις εναλλακτικές της επιστροφής χρημάτων ή voucher (σ.σ. για τα πακέτα διακοπών). «Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε περαιτέρω λεπτομέρειες από τις Αρχές», επισημαίνουν από τον όμιλο της Easyjet.

Διαβάστε ακόμη: 

Startups: Ποιες έκαναν απολύσεις και ποιες προσλήψεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ 10.000 συντάξεις αλλοδαπής

Στα άκρα η μετοχική σύγκρουση στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ – Πού οδηγούνται τώρα οι εξελίξεις