Ελλάδα

Μαγιορκίνης: Δεν βλέπουμε ιδιαίτερη δυναμική της μετάλλαξης Μ

  • newsroom


«Καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου» αναφέρει o επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων

Διευκρινίσεις για την εμφάνιση της μετάλλαξης Μ στην χώρα μας έδωσε με ανάρτηση του στο Facebook, o επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως επισημαίνει η μεταλλαξη M καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου στις αναφορές του ΕΟΔΥ. Ο ίδιος σημείωσε ότι το συγκεκριμένο στέλεχος του κορωνοϊού «παρακολουθείται εδώ και αρκετό καιρό και προς το παρόν δεν βλέπουμε κάποια ιδιαίτερη δυναμική».

Όπως είναι γνωστό ο ΠΟΥ έχει αναφέρει ότι η μετάλλαξη Μ ενδέχεται να είναι πιο ανθεκτική στα εμβόλια και μέχρι τώρα υπάρχουν δύο χώρες της Λατινικής Αμερικής στις οποίες έχει αρχίσει να επικρατεί. «Στην Κολομβία και το Εκουαδόρ, η μετάλλαξη Μ έχει επικρατήσει γύρω στο 30% και 10%.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μαγιορκίνη

«Η πρώτη αναφορά στελέχους Β.1.621 που πλέον είναι γνωστό ως «M» στην Ελλάδα είναι στις αναφορές του ΕΟΔΥ από 1/7/2021 και απομονώθηκε εντός της χρονικής περιόδου 31/03-21/06. Στη χθεσινή αναφορά του ΕΟΔΥ δεν υπήρχαν νέα δείγματα με το στέλεχος Μ απλά τα στελέχη που ήταν σημασμένα ως B.1.621 ταξινομήθηκαν ως Μ καθότι η ονοματοδοσία έγινε την τελευταία εβδομάδα. Το στέλεχος λοιπόν παρακολουθείται εδώ και αρκετό καιρό και προς το παρόν δεν βλέπουμε κάποια ιδιαίτερη δυναμική. Παρακάτω η πρώτη αναφορά του ΕΟΔΥ με το σχετικό στέλεχος».

Διαβάστε ακόμη:

Αερομεταφορές: Στο τοπ 10 της Ευρώπης με τις περισσότερες πτήσεις η Ελλάδα στο τέλος Αυγούστου

Αυτό είναι το νέο project για ιδιωτική φοιτητική κατοικία στη Θεσσαλονίκη (pics)

«Ναυμαχία» για τα λιμάνια: Οι μνηστήρες για Ηγουμενίτσα και Ηράκλειο, οι Τούρκοι και το παρασκήνιο