Ελλάδα

ΝΔ: «Λίμνη» από βρώμικα νερά και λύματα το Ελληνικό

  • newsroom


Τον Ιούνιο η κατάσταση στον προσφυγικό καταυλισμό ήταν τραγική, 90 ημέρες μετά ακόμα χειρότερη τονίζει η αντιπολίτευση - «Περιμένουμε τώρα από την "Αυγή" να κάνει λόγο για... μονταζιέρες»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία για τους χειρισμούς της σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην περιοχή του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Με σχετική ανακοίνωση η αξιωματική αντιπολίτευση περιγράφει την κατάσταση που αντίκρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν επισκέφθηκε τον καταυλισμό την 1η Ιουνίου, κάνοντας λόγο για «λίμνη από βρώμικα νερά και λύματα».

«Από τότε πέρασαν 90 ημέρες με την κατάσταση να γίνεται χειρότερη» συνεχίζει η ΝΔ.

«Περιμένουμε τώρα από την “Αυγή” να κάνει λόγο για… μονταζιέρες που στόχο έχουν να πλήξουν την “ικανή” Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Εκτός και αν τα βοθρολύματα φαντάζουν στα μάτια των αρθρογράφων της εφημερίδας σαν κλειστή “πισίνα” για τους πρόσφυγες – μετανάστες» σχολιάζει σε ειρωνικό τόνο και καταλήγει: «Ο καθένας πλέον μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για την ανικανότητα αυτής της Κυβέρνησης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την 1η Ιουνίου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Ελληνικό και έκανε λόγο για τραγικές συνθήκες που επικρατούσαν στον καταυλισμό και απειλούσαν την δημόσια υγεία.

Λίγες μόλις ημέρες νωρίτερα, ο αρμόδιος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας διαβεβαίωνε ότι μέχρι τις 20 Ιουνίου το Ελληνικό θα έχει αδειάσει.

Από τότε πέρασαν 90 ημέρες με την κατάσταση να γίνεται χειρότερη.

Μόλις χθες, αποκαλύφθηκε ότι το υπόγειο του παλιού αεροδρομίου έχει μετατραπεί σε “λίμνη” από βρώμικα νερά και λύματα.

Περιμένουμε τώρα από την “Αυγή” να κάνει λόγο για … μονταζιέρες που στόχο έχουν να πλήξουν την “ικανή” Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Εκτός και αν τα βοθρολύματα φαντάζουν στα μάτια των αρθρογράφων της εφημερίδας σαν κλειστή “πισίνα” για τους πρόσφυγες – μετανάστες.

Ο καθένας πλέον μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για την ανικανότητα αυτής της Κυβέρνησης».