Μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έλαβε χώρα την Πέμπτη 7/3/24 σε περιοχή της Αττικής σε οικίες και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ (https://www.astynomia.gr/2024/03/09/09-03-2024-apo-ti-diefthynsi-dioxis-ilektronikou-egklimatos-synelifthi-60chronos-gia-peirateia-syndromitikon-kanalion/) συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών, κατ’ εξακολούθηση.

Παράλληλα έχουν κατασχεθεί δεκάδες ψηφιακά μέσα, λίστα πελατών και μεγάλα χρηματικά ποσά. Στο στόχαστρο των αρχών μπαίνει μεταξύ άλλων και παράνομη ιστοσελίδα διαμοιρασμού ταινιών καθώς και χιλιάδες εγγεγραμμένοι χρήστες που είχαν κατεβάσει παράνομα χιλιάδες τίτλους ταινιών.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες την περασμένη Τρίτη 5/3 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, ηγετικό μέλος «πειρατικών» συνδρομών στη Λάρισα καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο (κατ’ επάγγελμα τέλεση του αδικήματος παρανόμου διαμοιρασμού συνδρομητικών υπηρεσιών).

Παρόλο που οι διωκτικές αρχές έχουν προβεί σε δεκάδες συλλήψεις κατά της «πειρατείας» το τελευταίο διάστημα και έχουν επιβληθεί δεκάδες χρόνια φυλάκισης σε μέλη μεγάλων οργανώσεων, παρατηρείται ότι κάποιοι συνεχίζουν ακάθεκτοι, αγνοώντας το κακουργηματικό αδίκημα που πράττουν.

Είναι επιτακτική όσο ποτέ η υιοθέτηση προληπτικών νομοθετικών μέτρων από την πολιτεία προκειμένου να ενισχυθεί η αντιμετώπιση του εγκλήματος.

Η νομοθεσία πρέπει να είναι ευέλικτη και να προσαρμόζεται στις εξελισσόμενες απειλές και ψηφιακές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία, όπως η κυβερνοασφάλεια ή οι νέες μορφές εγκλήματος όπως η συνδρομητική και η internetικη πειρατεία.

Διαβάστε ακόμη

Άνταμ Κορακιουάλα (Switz Group): Ο ινδικός όμιλος θα συνεχίσει να επενδύει στην Ελλάδα

POS: Ξεκινούν από 1η Απριλίου τα πρόστιμα – 150.000 δεν έχουν προβεί σε αναβάθμιση

Κρήτη και Νότιο Αιγαίο… κοντράρονται με τις περισσότερες νέες αναπτύξεις στον τουρισμό

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ