Ελλάδα

Νέα μέτρα για είσοδο στην Ελλάδα από τη νότια Αφρική: Ειδική άδεια, δεκαήμερη καραντίνα και τριπλό αρνητικό PCR

  • newsroom


Τι προβλέπει το υγειονομικό πρωτοκόλλο που εισηγείται η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων -Στην Ευρώπη η μετάλλαξη Μποτσουάνας: Το Βέλγιο επιβεβαίωσε κρούσμα - Οι προειδοποιήσεις του Πλεύρη

Νέα αυστηρότερα μέτρα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο που εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τους ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής με στόχο να μην περάσει στην Ελλάδα η μετάλλαξη της Μποτσουάνας- μετάλλαξη Nu του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα οι ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική, το Λεσότο, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια και το Εσουατίνι θα μπορούν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα μόνο για σοβαρούς λόγους και εφόσον έχουν εξασφαλίσει ειδική άδεια. θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και να υποβληθούν σε τριπλό PCR βεβαίως με αρνητικό αποτέλεσμα: Ένα πριν ταξιδεύσουν, ένα με την άφιξή τους στην Ελλάδα και ένα ενώ θα βρίσκονται σε δεκαήμερη καραντίνα.

Νωρίτερα, την υιοθέτηση της «σκληρής γραμμής» για τις πτήσεις από την νότια Αφρική είχε προαναγγείλει ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απαντώντας σε ερώτημα στην Βουλή αν η χώρα μας θα υιοθετήσει αυστηρότερες ταξιδιωτικές οδηγίες ανάλογες με αυτές που ανακοίνωσαν ήδη η Βρετανία και το Ισραήλ είπε: «Θα πάμε και εμείς σε σκληρή γραμμή, αλλά θα πρέπει πρώτα οι επιστήμονές μας να έχουν καθαρή εικόνα».

Σημειώνεται πως συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εξετασθούν τα έως τώρα δεδομένα που υπάρχουν διαθέσιμα για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνας και να κριθεί αν είναι αναγκαίο να ληφθούν περιοριστικά μέτρα και να εκδοθούν ταξιδιωτικές οδηγίες για ταξίδια από χώρες της νότιας Αφρικής.

Διαβάστε ακόμα:

«Grand Chalet»: Το «στοιχειωμένο» στολίδι των βορείων προαστίων (pics)

Τέλη κυκλοφορίας: Σχεδόν 74.000 ιδιοκτήτες θα πληρώσουν τα διπλά – Ποιοι θα λάβουν email

Πού πήγαν οι οδηγοί φορτηγών – Αναζητούνται 400.000 και πληρώνονται αδρά