Ελλάδα

Novartis: Νόμιμη η βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων κατά τον εισαγγελέα διαφθοράς

  • newsroom


Δείτε το έγγραφο του αντεισαγγελέα Μπρακουμάτσου - Νόμιμη και η εξέταση των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων από τα μέλη της προανακριτικής

Την αρμοδιότητα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής να εξετάσει τους προστατευόμενους μάρτυρες αλλά και να εκδώσει ένταλμα βίαιης προσαγωγής αναγνωρίζει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επόπτης της εισαγγελίας Διαφθοράς Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.

Απαντώντας στην επιστολή – αναφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήρισαν παράνομη και καταχρηστική την ενέργεια της προανακριτικής για την βίαιη προσαγωγή των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων, «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση», ο αντεισαγγελέας εξηγεί ότι «δεν υπεισερχόμεθα σε θέματα αποκλειστικής αρμοδιότητας της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, αναφορικά με την κλήτευση, την εξέταση των υπό καθεστώς προστασίας τελούντων μαρτύρων και την έκδοση εντάλματος βιαίας προσαγωγής».

Πέραν αυτού, και σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής κατά τη συνεδρίασή που βρίσκεται σε εξέλιξη συζητούν το ενδεχόμενο να αποστείλουν επιστολή προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα στην οποία θα του παραθέτουν όλα τα πραγματικά περιστατικά (άρνηση προστατευόμενων να εξεταστούν, άρνηση Ελ. Τουλουπάκη να αποστείλει κρίσιμα έγγραφα κ.α.) και θα του ζητούν:

– να αξιολογήσει τα πραγματικά περιστατικά

-να διασφαλίσει την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων τουλάχιστον με τον τρόπο που έγινε η εξέτασή τους από τον αντεισαγγελέα του Α.Π. Λ. Σοφουλάκη

– να μεριμνήσει για την αποστολή όλων των κρίσιμων εγγράφων από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ελ. Τουλουπάκη

– να επανεξετάσει εάν συντρέχουν οι όροι διατήρησης του καθεστώτος προστασίας για τους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση»

Πηγή: protothema.gr

Απόρρητο Απόρρητο