Σε ενημέρωση για το περιστατικό με το εγκλωβισμένο και στη συνέχεια πλημμυρισμένο λεωφορείο στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προέβη η διοίκηση της ΟΣΥ.

Σύμφωνα με την ΟΣΥ στις 14:45 στη γέφυρα της παλιάς παραλιακής στο ρεύμα προς Πειραιά (στο ύψος του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”) και ενώ το όχημα εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης, μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλος όγκος υδάτων από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τη γέφυρα με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του οχήματος. ‘Αμεσα και με ψυχραιμία, ο οδηγός αποβίβασε τους επιβάτες και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της Εταιρείας.

Επισημαίνουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση της εταιρείας, ότι η ΟΣΥ Α.Ε. διαθέτει Σύστημα Παρακολούθησης των Οχημάτων, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες Οδηγίες μέσω Τηλεματικής σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών καθώς και για την οδηγική συμπεριφορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, τις οποίες και ακολούθησε επιτυχώς ο εν λόγω οδηγός. Επιπλέον, οι οδηγίες αυτές εξειδικεύτηκαν περαιτέρω λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας

Βασική προτεραιότητα της εταιρείας ήταν και είναι η ασφαλής μεταφορά του επιβατικού κοινού, σημειώνει η ανακοίνωση της ΟΣΥ και καταλήγει: «Οι κακοπροαίρετες αναφορές δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία στους πολίτες, ούτε και στους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και ευθύνη».

«Λόγω της εμπειρίας του οδηγού αποφεύχθηκαν τα χειρότερα»

«Τουλάχιστον αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς ευτυχώς ήταν έμπειρος ο οδηγός, άνοιξε αμέσως τις πόρτες και προέτρεψε τον κόσμο να εγκαταλείψει το όχημα γιατί το νερό έφτασε γρήγορα το ένα μέτρο», είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο γραμματέας εργαζομένων του ΟΑΣΑ, Φώτης Νικολακόπουλος, ο οποίος πήγε στο σημείο της λεωφόρου Ποσειδώνος, όπου εχθές το μεσημέρι, βούλιαξε στην κυριολεξία ένα λεωφορείο γεμάτο επιβάτες.

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο ήταν η γραμμή Α1 από Βούλα προς Πειραιά. «Φτάνοντας στο σημείο της γέφυρας, στην λεωφόρο της Ποσειδώνος από την παλιά παραλιακή, υπήρχαν νερά αλλά όχι πάρα πολλά, ακόμα διέρχονταν αυτοκίνητα.

Επειδή είναι 18μετρο το λεωφορείο, η λεγόμενη φυσαρμόνικα και το σημείο στον δρόμο είναι χαμηλό, ο οδηγός χρησιμοποίησε την ανύψωση και πατώντας το κουμπί για να περάσει με περισσότερη ασφάλεια, ήρθε ένας μεγάλος όγκος νερού, από την μεριά του οδηγού και χτύπησε το λεωφορείο. Μπήκε στον κινητήρα το νερό και έσβησε η μηχανή, χωρίς να μπορεί να ξαναπάρει μπροστά», περιέγραψε ο κ. Νικολακόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα:

Εντυπωσιακό 4άστερο ξενοδοχείο τα πρώην γραφεία του ΚΚΕ στη Βερανζέρου (pics)

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Μεγάλες καταστροφές σε Κέρκυρα Κεφαλονιά, Ιθάκη, αγνοείται άνδρας στην Εύβοια

Κομισιόν: Νέοι κανονισμοί και αυστηρές ποινές για τις πολιτικές διαφημίσεις στα social media