Καμιά επιτροπή δεν θα πάρει το ρίσκο να επιτρέψει την έξοδο στην ύπαιθρο για τις γιορτές του Πάσχα επισήμανε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, αναφέροντας ότι ναι μεν στα κρούσματα υπάρχει μια σταθερότητα, αλλά ο αριθμός των νοσηλευομένων εντός και εκτός ΜΕΘ είναι ακόμη μεγάλος. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ερωτηθείσα για το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, «εδώ καίγεται ο κόσμος, γίνεται πόλεμος, εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά;»

Όπως εξήγησε, οι περισσότεροι από την επιτροπή είναι γιατροί και ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει στα νοσοκομεία. «Δεν νομίζω ότι θα πάρει το ρίσκο καμία επιτροπή να βγάλει τον κόσμο στην επαρχία. Προχτές, βάλαμε σε ράντζα τους non-Covid ασθενείς».

Παράλληλα, σαν λύση για τα κορωνοπάρτι είπε ότι ίσως αν ανοίξει η εστίαση κάποιοι βγουν και έτσι θα εκτονωθεί η κατάσταση.

Σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού των τελευταίων ημερών, είπε πως «η νεολαία δεν έχει καταλάβει ότι οι μεταλλάξεις την αφορούν. Ένας ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει σε 50-80 άτομα.»

Τέλος, τόνισε ότι υπάρχει ένα 40-45% από αυτούς που έχουν έρθει και νοσηλεύονται, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη και ένα 25% που δεν έχουν εμβολιαστεί ενώ ήταν η σειρά τους. Αυτοί που νοσηλεύονται αυτή την εποχή είναι νέοι. 

Διαβάστε ακόμη:

«Στο συρτάρι» η απόφαση για Πάσχα στο χωριό – Χαλάρωση των μέτρων μετά τις γιορτές

Grecian Air Seaplanes: Η επένδυση για τα υδροπλάνα στην Ελλάδα και τα πρόσωπα-«κλειδιά»

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Καταβάλλεται σήμερα σε 4.226 δικαιούχους