Το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται για άλλη μια χρονιά ανάμεσα στα 500 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως, σύμφωνα με την κατάταξη 2023 Times Higher Education (THE) World University Rankings.

Σύμφωνα με την πρυτανική Αρχή, τα αποτελέσματα κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην πρώτη θέση ανάμεσα στα ελληνικά πανεπιστήμια και καταλαμβάνει τις θέσεις 401-500 διεθνώς -παρά τον αυξημένο αριθμό των πανεπιστημίων στην αξιολόγηση για το έτος 2023 (1.799 φέτος σε σχέση με τα 1.662 πέρυσι)- μαζί με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ακολουθούν τα υπόλοιπα 14 ελληνικά πανεπιστήμια.

Για 19η χρονιά, η The World University Rankings εστιάζει σε ένα επιλεγμένο σύνολο πανεπιστημίων που είναι προσανατολισμένα στην έρευνα και όχι στο σύνολο των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που ξεπερνούν τα 20.000 παγκοσμίως.

Δεκατρείς δείκτες χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της απόδοσης κάθε πανεπιστημίου στην διδασκαλία, την έρευνα και την απήχησή της, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τον διεθνή προσανατολισμό.

Όπως αναφέρει η πρυτανική Αρχή, για τον αντίκτυπο και την επιρροή της έρευνας και με δείκτη τον αριθμό των αναφορών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης συνεχίζει να υπερέχει κατά πολύ της γενικής κατάταξης και βρίσκεται στην 279η θέση παγκοσμίως, ενώ καταλαμβάνει την 388η θέση διεθνώς για εισοδήματα από τη βιομηχανία, δείκτης που είναι ενδεικτικός για τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

«Η σημαντική θέση του Πανεπιστημίου Κρήτης μεταξύ των 500 κορυφαίων πανεπιστημίων παγκοσμίως, αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για την πανεπιστημιακή κοινότητα και καταδεικνύει τις συνεχείς προσπάθειες των ακαδημαϊκών, των ερευνητών και των φοιτητών του πανεπιστημίου μας για βελτίωση και εξέλιξη», τονίζει η ηγεσία του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε ακόμη

Στεγαστικά δάνεια: Δίκοπο μαχαίρι για δανειολήπτες και τράπεζες το πλαφόν στα επιτόκια

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΟ: ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ πίσω στο κράτος και «Ελ. Βενιζέλος» στο Χρηματιστήριο

Έρχονται προσλήψεις: Περίπου 2.000 μόνιμες θέσεις σε Ελληνική Αστυνομία, Δημοτική και Δικαστική

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ