Ελλάδα

Πέτσας: Νέα έκτακτη χρηματοδότηση €15,94 εκατ. για αντιπλημμυρικά έργα

  • newsroom


Στο πλαίσιο του ολιστικού σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού

Νέα έκτακτη χρηματοδότηση συνολικού ύψους 15,94 εκατ. ευρώ σε Περιφέρειες και δήμους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Η χρηματοδότηση παρέχεται στο πλαίσιο του ολιστικού σχεδίου της κυβέρνησης για αντιπλημμυρικά έργα και για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Επίσης, εντάσσεται στο πρόγραμμα «Πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού», καθώς και «Πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών των πυρκαγιών έτους 2021» του υπουργείου Εσωτερικών.

Η νέα χρηματοδότηση αφορά σε επείγουσες εργασίες, μελέτες και εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και καθαρισμού ρεμάτων, καθώς και σε εργασίες αποκατάστασης υποδομών και δικτύων σε πληγείσες από τις πυρκαγιές του Αυγούστου περιοχές.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται:

Α. 11,24 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εκ των οποίων:

  • 10 εκατ. ευρώ αφορούν σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Αλφειού, ο οποίος διέρχεται παραπλεύρως του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και έργων αποτροπής βλαβών και επικινδυνότητας της περιοχής εξαιτίας των πυρκαγιών του καλοκαιριού και
  • 1,24 εκατ. ευρώ για να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στις ορεινές κοίτες ποταμών και ρεμάτων, αρμοδιότητας του Δασαρχείου Πύργου (Αρχαία Ολυμπία).

Β. 4,5 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων:

  • 3,26 εκατ. ευρώ αφορούν σε καθαρισμούς και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και
  • 1,24 εκατ. ευρώ σε αποκαταστάσεις υποδομών και καθαρισμούς ρεμάτων.

Γ. 200.000 ευρώ για τον δήμο Οιχαλίας του Νομού Μεσσηνίας για έργα αποκατάστασης υποδομών και δικτύων

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε σχετικά: «Στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στην Αυτοδιοίκηση και συνεχίζουμε -συνεπείς στη δέσμευσή μας- να στηρίζουμε οικονομικά τις Περιφέρειες και τους δήμους, όπου αυτό απαιτείται, αίροντας χρόνιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και δρομολογώντας, άμεσα, όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, που θα θωρακίσουν τις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Με αμεσότητα και σχέδιο, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα συνεχίζουμε να κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων και την αποκατάσταση των υποδομών σε όλες τις πληγείσες περιοχές».

Διαβάστε ακόμη

Ecofin: Πράσινη ανάπτυξη και ψηφιακός μετασχηματισμός – Επαγρύπνηση για χρέος και έλλειμμα

Tesla: Όσο ο Μασκ έκανε δημοψήφισμα ο αδερφός του πουλούσε τις μετοχές του

Fed: Κίνδυνος για την οικονομία των ΗΠΑ από την κρίση του real estate στην Κίνα