Ελλάδα

Ποιες υπηρεσίες του gov.gr δεν θα λειτουργήσουν το Σαββατοκύριακο

  • newsroom


Λόγω των προγραμματισμένων εργασιών - Τι θα ισχύσει για το emvolio.gov.gr

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στην τελική τους φάση μπαίνουν οι εργασίες για την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Λόγω των προγραμματισμένων εργασιών, κατά το χρονικό διάστημα από Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 και ώρα 06:00 έως και Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης μέσω των υποδομών της.

Κανονικά το emvolio.gov.gr

Για το διάστημα αυτό θα λειτουργεί κανονικά μόνο η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς emvolio.gov.gr, η οποία θα υποστηριχθεί από standby υποδομή για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πιο αναλυτικά οι υπηρεσίες που θα τεθούν εκτός λειτουργίας για 30 ώρες είναι:

  • Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών Taxisnet (όπως υπηρεσίες gov.gr, ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.),
  • Υπηρεσίες της ΓΓΠΣΔΔ, όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης.
  • Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονμικών, όπως Taxisnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗ ΠΕΕΚ, Πόθεν Έσχες κ.α..

Διαβάστε ακόμη:

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,3% η ύφεση στο 1o τρίμηνο – Αντεξε η οικονομία

Δεξαμενόπλοια: Η κρίση… θυμίζει βαρέλι δίχως πάτο

Αναβιώνουν τα «λουλουδάδικα» του Συντάγματος (pics) – «Πράσινο» στη μελέτη από το ΚΣΝΜ