Με το βλέμμα στις κατεστραμμένες υποδομές και το μυαλό στους υγειονομικούς κινδύνους της επόμενης μέρας παραμένουν κάτοικοι και Αρχές στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Θεσσαλίας. Ο στρατός συνεχίζει την αποκομιδή των νεκρών ζώων, ενώ το υπουργείο Υγείας προσφέρει εξοπλισμό ασφαλείας και δίνει οδηγίες ακόμη και για τις διαδικασίας προετοιμασίας του φαγητού.

Ανοικτή η εθνική οδός

Από τις 5 το απόγευμα χθες αποδόθηκε στην κυκλοφορία η νέα εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης: άνοιξε μόνο η αριστερή λωρίδα κυκλοφορία, τόσο στο ρεύμα προς Αθήνα, όσο και στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και μόνο για οχήματα έως 3,5 τόνους. Μετά την πλήρη αποχώρηση των υδάτων από τα πρανή του Αυτοκινητοδρόμου και σχετική επιθεώρηση θα δοθεί σε κυκλοφορία και για βαρέα οχήματα.

Κλειστά και την ερχόμενη εβδομάδα τα σχολεία

Κλειστά και την επόμενη εβδομάδα θα παραμείνουν τα σχολεία στη Θεσσαλία, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel. Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της διαρκούς χαρτογράφησης της κατάστασης που επικρατεί στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ το υπουργείο συνεκτίμησε τις υγειονομικές παραμέτρους και την ανάγκη ολοκλήρωσης του ελέγχου για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής πρόσβαση στα σχολεία.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr