Ελλάδα

Πρόεδρος Τεχνικών ΔΕΗ: Αποκαταστήσαμε το 90% των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση (vid)

  • newsroom


70 υποσταθμοί παραμένουν χωρίς τάση - Σαράντα ετών τα δίκτυα ηλεκτροδότησης, πρέπει να γίνουν επενδύσεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τονίζει ο κ. Μανιάτης

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης μίλησε σήμερα το πρωί για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν, εν μέσω εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς» στην ηλεκτροδότηση της Αττικής.

40 ετών τα δίκτυα ηλεκτροδότησης

Μιλώντας στην ΕΡΤ εξήξγησε γιατί σε κάθε κακοκαιρία βιώνουμε τα ίδια προβλήματα με διακοπές ηλεκτροδότησης σε μεγάλα αστικά κέντρα ο κ. Μανιάτης επισήμανε ότι αυτό οφείλετε στην έλλειψη επενδύσεων σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

«Η χώρα μας εδώ και δώδεκα χρόνια περνά οικονομική κρίση. Τα δίκτυα είναι πάνω από σαράντα χρονών και δεν έχουν πέσει χρήματα σε αυτά. Για να μην έχουμε προβλήματα θα πρέπει σε κάποια σημεία να υπάρξει υπογειοποίηση των γραμμών. Πρέπει να βρούμε λύσεις για να βελτιώσουμε τα υπάρχοντα δίκτυα ηλεκτροδότησης γιατί η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Πρέπει να δούμε, επίσης, και το ανθρώπινο δυναμικό που είναι ηλικίας 50 – 55 χρονών για να μην χαθεί η τεχνογνωσία που υπάρχει».

Απαντώντας στο πώς γίνεται η προτεραιοποίηση των βλαβών ο κ. Μανιάτης είπε ότι αφού κοπεί το ρεύμα στην περιοχή πρέπει να δοθεί πρώτα μεσαία τάση και για να γίνει αυτό απαιτείται χρόνος.

Διαβάστε ακόμα:

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πώς χάθηκε κάθε… ελπίδα στην Αττική Οδό

Διακοπές ρεύματος – Καταγγελία: 36 ώρες χωρίς ρεύμα στην Παιανία (vid)

«Ελπίς» -Δεύτερη ημέρα αργίας: Πώς θα λειτουργήσουν ΜΜΜ, δημόσιο και καταστήματα