Ελλάδα

Ψηφιακό Μέρισμα ΙΙ: Νέες ημερομηνίες λόγω έκτακτων συνθηκών

  • newsroom


Πότε θα ολοκληρθωεί η διαδικασία της απόδοσης του φάσματος των 700 MHZ στην κινητή τηλεφωνία και τα δίκτυα 5G

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνει ότι λόγω των έκτακτων συνθηκών, καθορίζονται νέες ημερομηνίες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της απόδοσης του φάσματος των 700 MHZ στην κινητή τηλεφωνία και τα δίκτυα 5G (διαδικασία γνωστή ως «Ψηφιακό Μέρισμα ΙΙ»).

Με τη διαδικασία του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ, η περιοχή ραδιοσυχνοτήτων των 700 MHz αποδεσμεύεται από τους παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής (δηλαδή την ΕΡΤ και την Digea), προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη των νέας γενιάς δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Έως σήμερα, η μετάβαση του τηλεοπτικού σήματος στις νέες συχνότητες έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στις εναπομείνασες περιοχές, το χρονοδιάγραμμα που βασίζεται στον Χάρτη Συχνοτήτων, τον συντονισμό για τη σύνταξη του οποίου είχε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τροποποιείται ως ακολούθως:

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι πολίτες είναι να επανασυντονίσουν τον τηλεοπτικό τους δέκτη με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί ανά περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία δεν προϋποθέτει την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού και δεν περιλαμβάνει κάποιου είδους οικονομική επιβάρυνση.

Η διαδικασία του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα στις 30/9/2021.

Διαβάστε ακόμη

«Ραβασάκια» με κατ’ εκτίμηση ΕΝΦΙΑ σε επιχειρήσεις

Αγώνας επιβίωσης για τις ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες

Φωτιές: Όλα τα μέτρα στήριξης για πυρόπληκτα νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες