Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με τους μαθητές να επιστρέφουν στα θρανία τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά συνήθως στις 11 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, επειδή η συγκεκριμένη ημερομηνία πέφτει φέτος Κυριακή, θα ανοίξουν την αμέσως επόμενη ημέρα.

Όπως δήλωσε πρόσφατα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τα σχολεία θα ανοίξουν με την «καλύτερη δυνατή συνθήκη ανθρώπινου δυναμικού όλων των εποχών».

Τα νέα μέτρα

Όσον αφορά τον κορωνοϊό, η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου μιλώντας στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» έδωσε απαντήσεις για το ζήτημα που απασχολεί γονείς και μαθητές. Παράλληλα, εκτίμησε ότι «πηγαίνουμε σε παραλλαγές με μεγαλύτερες μολυσματικότητες».

«Το πιο πιθανό σενάριο, μετά από 2,5 – 3 χρόνια με κορωνοϊό, είναι πλέον να υπάρχει ατομική ευθύνη και να υπάρχει η δυνατότητα και στα παιδιά και στους ενήλικες είτε να φορέσουν τη μάσκα, είτε να μην τη φορέσουν. Αυτό δεν είναι μόνο για τη χώρα μας, είναι και ευρωπαϊκά είναι και διεθνώς. Βλέπουμε το CDC της Αμερικής πλέον δεν μπαίνει τόσο στη διαδικασία απομόνωσης, όσο της χρήσης μάσκας και λειτουργίας του ατόμου με μάσκα» σημείωσε η κα Ψαλτοπούλου.

Η ίδια πρόσθεσε: «Όλος ο κόσμος είναι κουρασμένος από όλη αυτή τη διαχείριση του κορονοϊού και πλέον εναπόκειται στη δική του δυνατότητα και του δασκάλου που έχει προβλήματα υγείας να φορέσει τη μάσκα προκειμένου να προστατευτεί. Παρόλα αυτά έχουμε 3-4 εβδομάδες μέχρι εκεί και σίγουρα θα παίξει μεγάλο ρόλο η επιδημιολογική εικόνα που θα υπάρχει και οι δυνατότητες οι εμβολιαστικές σταδιακά με το νέο εμβόλιο».
Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπόκεινται οι μαθητές σε υποχρεωτικό έλεγχο με self test.

«Το τεστ, καλό είναι να δίνεται ως ένα βαθμό αυτή η δυνατότητα σε νόσηση μαζικού ελέγχου, σίγουρα η Επιτροπή και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας κατάλληλα θα αποφασίσει κάθε πότε πρέπει να γίνεται και κατά πόσο πρέπει να γίνεται» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα:

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει γέφυρα του Κατάρ με την Ευρώπη για την ενέργεια

Το μυστήριο των υποκλοπών, ο Στουρνάρας και η Βρεττού, οι Έλληνες μνηστήρες της Τράπεζας Κύπρου και Κουτσολιούτσος με τη Μαρί Σαντάλ στις Σπέτσες

Σταϊκούρας: Κοντά στα €2 δισ. η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος τον Σεπτέμβριο