Ελλάδα

Self-test: Οδηγίες για τα απόβλητα τεστ από το ΥΠΕΝ

  • newsroom


Ειδικές οδηγίες από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αφορμή την έναρξη της μαζικής χρήσης των τεστ από τους πολίτες

Οδηγίες για την ορθή διαχείριση των αποβλήτων από τη χρήση των self-test δόθηκαν από τη γενική γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αφορμή την έναρξη της μαζικής χρήσης των εν λόγω τεστ από τους πολίτες.

Αν το τεστ είναι αρνητικό

Απορρίπτεται μαζί με τα λοιπά αστικά απόβλητα, δηλαδή τοποθετείται σε πλαστική σακούλα και απορρίπτεται στον κοινό κάδο απορριμμάτων (πράσινο ή γκρι κάδο).

Αν το τεστ είναι θετικό

Απορρίπτεται από κοινού με τα αναλώσιμα του ασθενούς, σε σακούλα καλά κλεισμένη, η οποία τοποθετείται σε κλειστό κάδο εντός της οικίας και στη συνέχεια σε δεύτερη σακούλα, η οποία κλείνει το ίδιο σφιχτά, χωρίς να γεμίσει υπερβολικά για να αποφευχθεί τυχόν διάρρηξη αυτής, και απορρίπτεται στον πράσινο ή γκρι κάδο.

Τα απόβλητα των self-test δεν τοποθετούνται στους μπλε κάδους ανακύκλωσης και δεν απορρίπτονται στις αποχετεύσεις.

Σημειώνεται ότι οι οδηγίες ισχύουν όταν δεν υπάρχει ειδική συσκευασία απόρριψης για το self-test. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ισχύουν και οι γενικές οδηγίες για τα απόβλητα Covid-19. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη

Αθήνα: Στην 28η θέση πανευρωπαϊκά στις προτιμήσεις των επενδυτών στο real estate για το 2021

Οι Έλληνες εφοπλιστές προεξοφλούν επιστροφή στην κανονικότητα – Αύξηση άνω του 200% στις αγορές πλοίων

Σαρρηγεωργίου (Eurolife FFH): Εξετάζει κινήσεις στη σκακιέρα των εξαγορών

 

Απόρρητο Απόρρητο