Το σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας και όχι μόνο ορισμένοι κλάδοι θα μπορούν να προμηθεύονται από σήμερα δωρεάν από τα φαρμακεία δύο self test τα οποία θα διενεργήσουν υποχρεωτικά ένα για την εβδομάδα από 24/05/2021 έως 30/05/2021 και ένα για την εβδομάδα από 31/05/2021 έως 06/06/2021.

Η ίδια υποχρέωση θα ισχύσει και για όσους έχουν ατομική επιχείρηση. Η διάθεση των δωρεάν self test επεκτείνεται και σε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα. Η διαφορά είναι ότι την δυνατότητα έχουν όχι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν φυσική παρουσία αλλά και όσοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω τηλεργασίας. Οι εν λόγω εργαζόμενοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση δήλωσης αποτελέσματος και οιασδήποτε δυσμενούς συνέπειας, εφόσον κατά το χρονικό διάστημα από 24 Μαΐου έως 6 Ιουνίου δεν παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους.

Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα πρέπει να γνωρίζουν ότι από σήμερα 24/05/2021 έως την Κυριακή 30/05/2021 δεν χρειάζεται να σπεύσουν να διενεργήσουν τα self test έως 24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που θα παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας και στη συνέχεια να δηλώσουν το αποτέλεσμα στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ».

Με άλλα λόγια, για το χρονικό διάστημα 24-30 Μάϊου, μπορεί κάποιος εργαζόμενος να προσέλθει στην εργασία του σήμερα και να δηλώσει το αποτέλεσμα του self-test αργότερα εντός της εβδομάδας.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

Alpha Bank: Τι θα προβλέπει το νέο στρατηγικό σχέδιο – Βασικός πυλώνας η ΑΜΚ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η «καλαθομηχανή» που… κόβει (και) χρήμα για τους Μπακς

ΔΑΑ: Στην…πίστα απογείωσης και τα νέα φωτοβολταϊκά