Ελλάδα

Σκέψεις για μίνι lockdown στη Λέσβο: Δεκάδες κρούσματα σε μαθητές (Vid)

  • newsroom


«Υπάρχουν αρκετοί αντιεμβολιαστές στο νησί, εξετάζεται το μίνι lockdown είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ», αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Πανάγος Κουφέλος

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λέσβο, καθώς καθημερινά εντοπίζονται περίπου 70 κρούσματα κορωνοϊού.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το Mega, η διασπορά είναι μεγάλη και στα σχολεία, καθώς δεκάδες κρούσματα έχουν βρεθεί σε σχολικές μονάδες.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Πανάγος Κουφέλος: «Έχουμε αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη μαθητική κοινότητα. Έχουν νοσήσει 13 παιδιά στην πρωτοβάθμια, άλλα 13 στη δευτεροβάθμια, και σε νηπιαγωγείο έχει βρεθεί θετικό ένα παιδάκι, ενώ έχουν νοσήσει και 3 εκπαιδευτικοί. Συνολικά γύρω στα 500-570 άτομα την εβδομάδα νοσούν από κορωνοϊό. Αλλά είναι μικρό το ποσοστό νοσηλείας στο νοσοκομείο».

Ο ίδιος μίλησε και για το αντιεμβολιαστικό κίνημα που «ανθεί» στο νησί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν αρκετοί αντιεμβολιαστές. Κυμαινόμαστε γύρω στο 50—55% στους εμβολιασμούς, ωστόσο με την Όμικρον προσέρχονται αρκετοί να εμβολιαστούν. Το νοσοκομείο ανταπεξέρχεται. Εξετάζεται το μίνι lockdown είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Είναι όλα ανοιχτά».

Διαβάστε ακόμη:

Ελληνικό – Experience Park: Μεγάλος αριθμός επισκεπτών με την έναρξη της λειτουργίας του

FT: Εμβόλιο για τη μετάλλαξη Όμικρον ετοιμάζουν Οξφόρδη και AstraZeneca

ΔΕΗ: Είσοδος στα telecoms με πιλοτικό σχέδιο στο Περιστέρι αρχές του 2022