Ελλάδα

Σκρέκας για Δακτύλιο: Την Παρασκευή οι αποφάσεις για τα Euro 5 και Euro 6

  • newsroom


Τι ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος για την ενεργειακή κρίση

Οι ενστάσεις που υπάρχουν για τον περιορισμό της καθημερινής ελεύθερης κυκλοφορίας στον δακτύλιο των αυτοκινήτων τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6, θα συζητηθούν μεταξύ άλλων κατά την διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως ανέφερε ο Κώστας Σκρέκας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση που πλήττει την ελληνική αλλά και την παγκόσμια οικονομία, υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση ήταν από τις πρώτες που πήρε άμεσα μέτρα.

Όπως είπε πρόκειται για μια κρίση που όμοιά της δεν έχουμε δει τις τελευταίες δεκαετίες, επισημαίνοντας πως απαιτείται η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού για την αντιμετώπιση παρόμοιων κρίσεων, εκτιμώντας πως το τελικό κόστος της παρούσας ενεργειακής κρίσης μπορεί να φτάσει και τα 100 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας χαρακτήρισε μη ικανοποιητική την εργαλειοθήκη για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας που παρουσίασε χθες η Κομισιόν καθώς όπως είπε η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει ήδη στην εφαρμογή τέτοιων μέτρων για την προστασία των νοικοκυριών.

Διαβάστε ακόμα

Περιστέρης: Τα μηνύματα και οι προτεραιότητες για την έξοδο από την ενεργειακή κρίση

Fraport: Πάνω από 13,9 εκατ. η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια το 9μηνο (πίνακας)

Μια ρύθμιση για τα κορωνοχρέη και δύο για τις παλιές οφειλές