Ελλάδα

SMS 13033: Τι αλλάζει από σήμερα στους κωδικούς μετακίνησης

  • newsroom


Μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών, κατάστημα τράπεζας, βόλτα με κατοικίδιο και άσκηση επηρεάζονται από τα νέα μέτρα

Το νέο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, που προβλέπουν τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού επιφέρει αλλαγές και στους κωδικούς που χρησιμοποιούμε για την αποστολή του μηνύματος στο 13033.

Οι αλλαγές στα SMS αφορούν τους κωδικούς μετακίνησης 2, 3 και 6 και αναπροσαρμόζονται ως εξής:

Για το SMS  με κωδικό 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, αλλά και το SMS με κωδικό 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνον είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Για το SMS με κωδικό 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Αυστηρότεροι έλεγχοι για τη μετακίνηση με κωδικό 4
Παράλληλα, όσον αφορά το SMS με κωδικό 4, τα ελεγκτικά όργανα θα μπορούν από σήμερα να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS.

Διαβάστε ακόμα: 

Σούπερ μάρκετ: Τι ώρα κλείνουν το Σάββατο μετά τα νέα μέτρα (vid)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η «χρυσή» ρακέτα – Έσοδα εκατομμυρίων από έπαθλα και επιχειρηματικές συμφωνίες

Επιστροφή στα κέρδη για την Performance Shipping Inc της οικ. Παληού