Μετά την ανακοίνωση της 19ης Μαρτίου για τα νέα μέτρα, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τα σούπερ μάρκετ προχώρησαν ήδη, από τις 20 Μαρτίου, σε αναπροσαρμογή του ωραρίου λειτουργίας τους.

Δεδομένου, ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές και  το Σαββατοκύριακο μετατίθεται στις 21:00, έτσι αλλάζει και το ωράριο των σούπερ μάρκετ τα οποία το Σάββατο ανοίγουν από τις 07:00 και κλείνουν στις 20:30. Παράλληλα το ίδιο ωράριο λειτουργίας ισχύει και για τις καθημερινές.

Σημειώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας για τα σούπερ μάρκετ ισχύει σε όλη τη χώρα, δηλαδή και για τις περιοχές που είναι στο «κόκκινο» και στο «βαθύ κόκκινο». Το νέο ωράριο εκτός από τα σούπερ μάρκετ, ισχύει για τα καταστήματα τροφίμων γενικότερα, για τα φαρμακεία και για τα βενζινάδικα, τα οποία κλείνουν εξίσου στις 20:30.

SMS 2 για μετάβαση στο σούπερ μάρκετ

Σε πλήρη ισχύ βρίσκεται το μέτρο της αποστολής μηνύματος στο 13033 σε κάθε έξοδο των πολιτών. Έτσι, για μετάβαση στο σούπερ μάρκετ οι πολίτες θα πρέπει πρώτα να στείλουν SMS στο 13033 με τον κωδικό «2», χωρίς χρέωση, ενώ η μετακίνηση με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα επιτρέπεται μόνο εντός του δήμου, είτε σε απόσταση έως δύο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Διαβάστε ακόμη:

Στη δίνη της τουρκικής κρίσης: Ποιες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν παρουσία στην Τουρκία

Μαίνεται η «καταιγίδα» στο χρηματιστήριο της Τουρκίας – Σε πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο ο Ερντογάν

Στα άκρα η κόντρα για τη Μαλαματίνα – Όλο το σχέδιο εξυγίανσης