Ως μη νόμιμη «έκοψε» το Συμβούλιο της Επικρατείας τη Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης στην υπό ανάπλαση περιοχή γύρο από το Βόρειο τμήμα του λιμανιού του Πειραιά (Ταμπούρια, Παλαιά Κοκκινιά – Μανιάτικα, Αγία Σοφία, Άγιος Διονύσιος, λόφος Βώκου, Ηλεκτρικός, κ.λπ.).

Τη ίδια στιγμή, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου το οποίο αποσκοπεί στην ανάταξη της υφιστάμενης υποβάθμισης της περιοχής, στην επαναχρησιμοποίηση των ανενεργών κτιρίων, στη δανειοδότηση εκσυγχρονισμού των υπαρχουσών βιοτεχνιών, ενώ δίνει κίνητρα στους ιδιοκτήτες των παραδοσιακών κτιρίων να τα αναστηλώσουν, κ.λπ.

Ειδικότερα, στο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ κατατέθηκε προς νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την «έγκριση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Ε.Π.Σ.) στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου του Δήμου Πειραιά, καθορισμός χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης και περιβαλλοντική έγκριση αυτού».

Η επίμαχη υπό ανάπλαση έκταση έχει εμβαδόν 372,8 στρέμματα και αποτελεί τη συνέχεια του βορείου τμήματος του λιμανιού του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, η επέμβαση περιλαμβάνει τις περιοχές Αγία Σοφία – Μανιάτικα, λόφος Βώκου, Ταμπούρια, Άγιος Διονύσιος και περικλείεται από τις οδούς Κάστορος – Θεσμοφορίου – Μεθώνης – Ρετσίνα – Αγίου Φιλίππου και συνορεύει Βόρεια με τις περιοχές Ταμπούρια και Παλαιά Κοκκινιά – Μανιάτικα, Δυτικά με το Δήμο Δραπετσώνας, Νότια με την ακτή Κονδύλη και Ανατολικά με τις περιοχές Ηλεκτρικός και Ρετσίνα.

Διαβάστε περισσότερα στο Protothema.gr