Στην αναβολή της έκδοσης οριστικής απόφασης για το πρόστιμο που πρέπει να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών προχώρησε σήμερα η μείζονα Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με σημερινή προδικαστική απόφασή της, καλώντας τους συναρμόδιους υπουργούς να καταθέσουν στοιχεία (τον λεγόμενο φάκελο) μέχρι την 6η Μαΐου 2022, προκειμένου το δικαστήριο να εκδώσει την οριστική απόφασή του.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έχει ανακοινώσει (23 Μαρτίου 2022) ότι από τις 15 Απριλίου 2022 καταργείται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ αυτών που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ για το θέμα του εμβολίου είναι ένας πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, δύο αρεοπαγίτες, ένας πρώην πρόεδρος Εφετών, δύο δικηγόροι, ένας γιατρός, ένας ιερέας, ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ιδιωτικοί υπάλληλοι κ.ά., οι οποίοι είναι όλοι άνω των 60 ετών.

Αναλυτικότερα, ενώπιον της μείζονος Ολομέλειας του ΣτΕ, την 8η Απριλίου 2022, συζητήθηκαν οι αιτήσεις αρνητών εμβολιασμού κατά του Covid-19, οι οποίοι ζητούν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που προβλέπει τη μηναία καταβολή προστίμου των 100 ευρώ σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν και για όσο διάστημα παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Η εισηγήτρια των υποθέσεων, η σύμβουλος Επικρατείας Μαρλένα Τριπολιτσιώτη, κατά την ημέρα της συζήτησης είχε αναφέρει ότι με δύο έγγραφα του ΣτΕ είχε ζητηθεί από τους συναρμόδιους φορείς του Δημοσίου, να αποστείλουν έγγραφα και στοιχεία στο ΣτΕ επί των επίμαχων υποθέσεων, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Σήμερα, η μείζονα Ολομέλεια του ΣτΕ με την προδικαστική απόφασή της ζητεί από τα συναρμόδια υπουργεία Επικρατείας, Οικονομίας και Υγείας, όπως και από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), να προσκομίσουν στοιχεία μέχρι την 6η Μαΐου 2022.

Διαβάστε ακόμη

Σκλαβενίτης: Γιατί παίρνει τα 9 καταστήματα της αλυσίδας SEP Παπαδόπουλος στα Γιάννενα

Γιώργος Σαρόγλου: Η ΤΕΝ στοχεύει το 2030 να έχει έναν πλήρως «πράσινο» στόλο

ΙΕΝΕ: Υπέρ της απόφασης για επιτάχυνση των ερευνών για υδρογονάνθρακες