Ελλάδα

Στη Σκιάθο ο σεΐχης του Κατάρ: Το πλωτό παλάτι Al Mirqab και η επιθυμία του

  • newsroom


Το επιβλητικό mega-yacht, χρόνια τώρα, «δένει» απαραιτήτως για μερικές ημέρες στα «Μάραθα» της Σκιάθου, αφού το νησί των Σποράδων αποτελεί τον αγαπημένο τόπο του σεΐχη

Ήταν περίπου 11:00 το πρωί του Σαββάτου, όταν, το 133 μέτρων πλωτό «παλάτι» Al Mirqab, έδεσε στον όρμο της επί πολλά χρόνια βραβευμένης με «Γαλάζια Σημαία» ακτής «Μάραθα» στη Σκιάθο, μεταφέροντας τον σεΐχη του Κατάρ και πρώην πρωθυπουργός του Εμιράτου Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι, στο αγαπημένο του νησί, για να περάσει ένα μέρος των διακοπών του.

Το επιβλητικό mega-yacht, χρόνια τώρα, «δένει» απαραιτήτως για μερικές ημέρες στα «Μάραθα» της Σκιάθου, αφού το νησί των Σποράδων αποτελεί τον αγαπημένο τόπο του σεΐχη Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι και της οικογενείας του, ο οποίος διατηρεί και άριστες προσωπικές σχέσεις με τους ιδιοκτήτες του «Skiathos Palace» αλλά και τον δήμαρχο της Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα που είχε προσκληθεί και επισκεφθεί πρόπερσι στην Ντόχα τον σεΐχη.

Στη θαλαμηγό του σεΐχη, που επιβαίνουν τόσο ο ίδιος, όσο και μέλη της οικογένειάς του, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και είναι η πρώτη φορά μετά την μεγάλη προσπάθεια χτισίματος του υγειονομικού τείχους, προς αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19, που η θαλαμηγός με τους επιβαίνοντες εμφανίζεται στο Αιγαίο και τις Σποράδες. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, επί της θαλαμηγού υπάρχει μόνιμο ιατρικό προσωπικό αλλά και μοριακός αναλυτής ώστε να γίνονται συνεχείς έλεγχοι.

Έτσι, για λόγους κυρίως υγειονομικής ασφάλειας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, άνθρωποι του σεΐχη Αλ Θάνι ζήτησαν ευγενικά από τους διαχειριστές της ακτής “Μάραθα”, να αποκλεισθεί ένα μικρό τμήμα της υπέροχης αμμώδους παραλίας προκειμένου να κολυμπήσουν και να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου, τόσο ο σεΐχης όσο και μέλη της οικογένειάς του, χωρίς ενοχλήσεις και φωτογραφήσεις.

Σημειώνεται ότι το mega-yacht του σεΐχη, έχει μήκος 133 μέτρα και είναι το έκτο μεγαλύτερο yacht στον κόσμο. Έχει πλήρωμα 51 ατόμων, διαθέτει 12 σουίτες, δύο πισίνες, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, τζακούζι και αίθουσα κινηματογράφου, ενώ κόστισε 300.000.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα

Κύμα ανατιμήσεων προ των πυλών

Σεμίραμις Παληού: «Η αποστολή της HELMEPA είναι σήμερα πιο επιτακτική από ποτέ»

Οι Ισραηλινοί που θέλουν να κάνουν την Ομόνοια talk of the town (pics)