Αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο υπολογίζονται τα πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες πληρωμές στα τέλη κυκλοφορίας, προβλέπονται μετά το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Μέχρι σήμερα τα πρόστιμα ανέρχονταν στο 100% του ποσού από την πρώτη μέρα, όμως το νέο νομοσχέδιο προβλέπει κλιμακωτά πρόστιμα, ανάλογα με την καθυστέρηση.

Στόχος της αλλαγής αυτής είναι να μην υπάρχουν πλέον παρατάσεις, όπως γίνεται κάθε χρόνο, καθώς η προθεσμία κάθε χρόνο θα εκπνέει στις 30 Δεκεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, τα πρόστιμα δεν θα είναι μικρότερα από 30 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, ενεργοποιείται ένα νέο σύστημα διασταυρώσεων και ηλεκτρονικών ελέγχων, με στόχο να μειωθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους δρόμους ή δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει πρόστιμο 500 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 250 για τα δίκυκλα, που όμως θα διαγράφεται σε περίπτωση που αποπληρωθεί τις πρώτες δέκα μέρες. Ωστόσο, αν διαπιστωθεί ότι ο ιδιοκτήτης δεν έχει συμμορφωθεί μέχρι τον νέο έλεγχο, θα αφαιρείται η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες του οχήματος.

Διαβάστε ακόμη 

Προς «ξεκλείδωμα» €15,7 δισ. από το «μαξιλάρι» των ταμειακών διαθεσίμων

Αναδρομικά: Νέος γύρος καταβολών – Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται στο τέλος Μαΐου (vid)

Σκέψεις για παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στον καφέ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ