Η Ελλάδα προηγείται με ποσοστό 21% στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή τη συμμετοχή της στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Ferienmesse Wien 2023» στη Βιέννη της Αυστρίας και στη Διεθνή Έκθεση ITTF 2023 στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

 Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, που έδωσε στη δημοσιότητα η μεγαλύτερη αλυσίδα τουριστικών γραφείων της Αυστρίας Ruefa, τα μηνύματα που έρχονται από τις προκρατήσεις για την προσεχή τουριστική περίοδο του 2023 είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα ενώ το ενδιαφέρον των Αυστριακών τουριστών εστιάζεται στις ακτές της Χαλκιδικής και της Πιερίας αλλά και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, τα λουτρά της Κεντρικής Μακεδονίας, τη φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, έξι χιλιάδες συνταξιούχοι Αυστριακοί θα επισκεφτούν τη Χαλκιδική για διακοπές, συμμετέχοντας στην εαρινή εκδρομή του «T.O Senioren Reisen», ένα πρόγραμμα που θα επαναληφθεί και το 2024.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στη Βαρσοβία τα στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκαν με επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς της Πολωνίας, δημοσιογράφους και αναγνωρισμένους στην πολωνική αγορά bloggers στους οποίους παρουσιάστηκε το τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπρόσωπο της Πολωνικής αεροπορικής εταιρίας LOT, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι προοπτικές απευθείας σύνδεσης της πρωτεύουσας της Πολωνίας με την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ακόμη, στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώθηκε εκδήλωση του Γραφείου του ΕΟΤ της Βαρσοβίας, στην οποία έγινε η παρουσίαση των θεματικών μορφών τουρισμού και των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαβάστε ακόμη

Ποιο νησί των Δωδεκανήσων «πρωταγωνιστεί» στα ΜΜΕ Γερμανίας, Αυστρίας και Ιταλίας

«Ανηφορίζει» προς Κολωνάκι η ΛΑΜΨΑ: «Πράσινο» για τη νέα boutique μονάδα στο διατηρητέο της Ζαλοκώστα

Ωδή στο ελληνικό street food: Τα 5 κορυφαία στο είδος τους σουβλάκια της Αθήνας – Τα συστατικά, η γεύση και τα κρυφά τους ατού