Ελλάδα

Voucher 200 ευρώ για τάμπλετ, λάπτοπ: Οι δικαιούχοι, η διαδικασία και η προθεσμία για αιτήσεις

  • newsroom


Που μπορείτε να κάνετε αίτηση για το voucher των 200 ευρώ - Στις 30 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για αιτήσεις

Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσης που αφορά στην απόκτηση επιταγής (voucher) ύψους 200 ευρώ για αγορά tablet, laptop και desktop για μαθητές με ημερομηνία λήξης των αιτήσεων να ορίζεται η 30η Ιουλίου 2021.  Πιο αναλυτικά, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εισέλθουν στην πλατφόρμα digital-access.gov.gr για να υποβάλουν την αίτησή τους για την επιταγή των 200 ευρώ.

Σημειώνεται ότι κάθε οικογένεια – δικαιούχος του προγράμματος λαμβάνει μία επιταγή 200 ευρώ ανά ωφελούμενο μαθητή, φοιτητή ή σπουδαστή που πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Κάθε επιταγή μπορεί να καλύψει το σύνολο του κόστους του επιλέξιμου εξοπλισμού (100% ενίσχυση), είτε μέρος του συνολικού κόστους εφόσον ο προμηθευόμενος εξοπλισμός υπερβαίνει την αξία των διατιθέμενων επιταγών, με το υπόλοιπο ποσό να καλύπτεται από το δικαιούχο. Οι οικογένειες με περισσότερα από ένα ωφελούμενα τέκνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και τρεις επιταγές για την αγορά μίας μοναδικής συσκευής, εφόσον το επιθυμούν.

Η διαδικασία για αιτήσεις

  • Οι αιτούντες εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του Τaxisnet και συμπληρώνουν τα στοιχεία που τους ζητούνται.
  • Μόλις η αίτησή τους εγκριθεί, οι δικαιούχοι λαμβάνουν την επιταγή ή τις επιταγές τους μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος, καθώς και με SMS στο κινητό τηλέφωνο το οποίο δήλωσαν στην αίτησή τους.
  • Τα Μητρώα Εγκεκριμένων Προμηθευτών και Εγκεκριμένου Εξοπλισμού θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του προγράμματος και θα ενημερώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Ο δεύτερος κύκλος αφορά όλους τους δυνητικούς δικαιούχους, ακόμα και αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ.

Επιλέξιμος εξοπλισμός

  • Κατηγορία 1: φορητές ταμπλέτες (tablets)
  • Κατηγορία 2: φορητοί υπολογιστές (notebooks, laptops, chromebooks, 2 in 1)
  • Κατηγορία 3: σταθεροί υπολογιστές (desktops, all-in-one)
  • Κατηγορία 4: περιφερειακά σταθερών υπολογιστών (περιφερειακά της κατηγορίας 3)

Διαβάστε ακόμη:

ΤτΕ: Ανθεκτική στην πανδημία η αγορά ακινήτων – Mπαίνει σε νέα περίοδο το 2021

33χρονος έγινε εκατομμυριούχος επενδύοντας στο dogecoin και έχασε $167.000 σε μια μέρα – Γιατί αρνείται να πουλήσει

Τουρισμός για όλους: 100.000 οι νέοι δικαιούχοι – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα (vid)