Ενέργεια & Περιβάλλον

ΑΔΜΗΕ: Εφαρμογή για κινητά με πληροφορίες για το ηλεκτρικό σύστημα σε πραγματικό χρόνο

  • newsroom


Η εφαρμογή IPTO Analytics περιλαμβάνει διαδραστικά γραφήματα και χάρτες που ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας στους πολίτες άμεση πληροφόρηση για σημαντικές παραμέτρους του ηλεκτρικού συστήματος

Δεδομένα για το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας σε πραγματικό χρόνο, με εύληπτο και κατανοητό τρόπο, παρέχει στους πολίτες ο ΑΔΜΗΕ με την εφαρμογή IPTO Analytics για φορητές συσκευές.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει διαδραστικά γραφήματα και χάρτες που ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο, και παρέχει στους πολίτες άμεση πληροφόρηση για σημαντικές παραμέτρους του ηλεκτρικού συστήματος, όπως είναι το συνολικό φορτίο (πρόβλεψη και πραγματική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας), το μίγμα της παραγωγής και το ισοζύγιο των διασυνδέσεων με τις γειτονικές χώρες (εισαγωγές-εξαγωγές).

«Με το νέο αυτό ψηφιακό κανάλι επικοινωνίας, ο ΑΔΜΗΕ πραγματοποιεί ένα ακόμη καθοριστικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενεργειακής δημοκρατίας και διαφάνειας, παρέχοντας ανοιχτά δεδομένα για τη μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας. Με αυτόν τον τρόπο, ο Διαχειριστής συμβάλλει στην πληρέστερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την πρόοδο της ενεργειακής μετάβασης και συνδράμει έμπρακτα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ενεργειακού κλάδου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το IPTO Analytics είναι η δεύτερη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που αναπτύσσει ο ΑΔΜΗΕ, μετά το IPTO Codes, που περιλαμβάνει τα βασικά κείμενα του ρυθμιστικού πλαισίου για τις αγορές που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Διαχειριστή.

Η εφαρμογή IPTO Analytics είναι διαθέσιμη δωρεάν στα ελληνικά και τα αγγλικά για συσκευές Android και iOS, μέσω των παρακάτω συνδέσμων:

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ipto.analytics

App Store: https://apps.apple.com/gr/app/ipto-analytics/id1553494141?l=el

Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Εξοπλίζεται με 5.000 laptop και tablet για επιτόπιους e-ελέγχους

Νίκολας Νεγκροπόντε: Το άμεσο μέλλον θα εξαρτηθεί από την κοινωνία των πολιτών

Βitcoin: Πώς το κρυπτονόμισμα επιβαρύνει το περιβάλλον με το αποτύπωμα άνθρακα από την παραγωγή του